S-au depus actele la notariat pentru divort dupa 2 ani de la cununie.In acesti doi ani s-au cumparat diverse lucruri nu foarte valoroase.Sotia se muta si vrea sa-si ia cateva lucruri si cere si o suma de bani.Sotul este de accord,si ii cere sa dea o declarative de mana,cu un mic inventor,in care sa scrie ca nu mai are alte pretentii prezente sau viitoare,iar la data convenita la notar dupa trecerea celor 30 de zile,se va prezenta si va semna divortul.Ce valoare are aceasta declarative,avand in vedere ca sotia pleaca din casa cu lucrurile si banii??
Incheiati un inscris sub semnatura privata, il intitulati partaj voluntar de bunuri, scrieti in el toate bunurile pe care le-ati cumparat impreuna si veti trece apoi ce ia doamna si bunurile care raman la sot. sotii vor declara la final ca nu mai exista bunuri de impartit si nici pretentii legate de bunurile astfel impartite si gata. Semnati-l cu martori.
Nu aveti de ce sa treceti ca se va prezenta sau nu la notar pt divort. partajul va fi valabil si daca nu veti mai divorta la notar si o veti face in instanta. Chiar daca va da inscris ca se va prezenta la notar, nu are nicio valoare.
A, daca va temeti ca se vede cu banii si nu se prezinta la divort , astfel veti mai pierde ceva timp si bani pt a divorta in instanta, nu faceti partajul acum, ci dupa cele 30 de zile.
Daca nu aveti lucruri de valoare de impartit e suficient asa si sa semneze doi martori care sa nu fie rude.
Credeti ca va deschide partal pt aceste bunuri?
Aveti neaparat nevoie de act notarial?
Drept fara partaj
andreidani
Buna,As dori va rog si eu unrapuns,De curind am terminat divortul .Nu avem copii minori Acum as dori ca din bunurile din casa care le-am facut impreuna cu ... (vezi toată discuția)