avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la oficiul starii civile si impartire bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la oficiul starii civile si impartire bunuri

buna va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.

Am decis impreuna cu partenera sa desfacem casatoria la oficiul starii civile de care apartinem. In principiu ne-am inteles : desfacem casatoria si avem de impartit niste chestii minore gen televizor, calculator, mobile, etc, etc si o masina. Fara pretentii imobiliare sau altceva. Singurul lucru pe care l-am facut impreuna in timpul casatoriei au fost aceste bunuri.
La oficiul starii civile mi s- a spus ca se va lua in calcul doar desfacerea casatoriei. In schimb pentru asa zisul partaj, cum ar trebui sa procedez ?
Vreau ca in ziua in care ies actele de divort lucrurile sa fie clare intre noi sa nu ma trezesc ca vine si imi cere peste nu stiu cat timp despagubiri sau alte chestii in afara celor despre care am discutat deja.
multumesc pentru raspuns.
Faceți un înscris sub semnătura privata, îl numiți partaj și scrieți ce ati dobândit în comun și cine, cu ce rămâne. Mai semnează și 2 martori și aia e.
Dacă nu va înțelegeți în privința impartelii, ajungeți sa partajati în instanta și nu merita.
Pentru partakj ei nu sunt competenti, doar pentru, asa cum le spune numele, starea dv. civila, nu si cea patrimoniala.
Pentru partaj faceti amandoi un act de mana sau mergeti la un notar sau avocat sau la instanta.
Cel mai ieftin este un inscris intre parti, cu cate un martor pt fiecare parte.
buna ziua. desi este un moment foarte foarte dureros trebuiesc facute si aceste "inscrisuri".
Cererea de divort a fost depusa la oficiul starii civile din localitatea unde n-am casatorit candva. Urmeaza sa fie pronuntat divortul in trei saptamani.
Sa zicem ca teoretic ne-am fi inteles, singura discutie a fost in jurul unei masini. Ea fiind cea care a parasit domiciliul pentru altcineva am inteles ca nu ar mai vrea nimic de la mine. Ar avea idee cineva cat ar costa sa facem o astfel de declaratie in fata unui notar sa zicem ? Are rost sa mergem in fata unui notar ? Ne facem de ras ? Martori ..nu avem .
Vreau sa fie totul cat mai transparent si legal sa evitam situatiile neplacute. O formulare de genul , eu cetateanul X declar ca nu vreau nimic niciodata de la cetateanul Y. Nu vreau sa fiu paranoic dar au mai fost niste amenintari in trecut din partea ei si de asta vreau sa mi securizez macar ce mi a mai ramas pe lume. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
stoianflorian, utilizator
La notar doar aveți costuri, nu va da o siguranță mai mare.
Luați-vă nevasta și doi martori, puneți pe hârtie toate bunurile comune descrise cat mai detaliat, apoi scrieți cine rămași cu ce, iar la final scrieți ca nu mai aveți bunuri de împărțit și nici alte pretenții cu privire la bunurile împărțite.
Dacă veți face asta la notar, va taxează la valoarea bunurilor pe care le împărțiți.
Dacă nu va înțelegeți în privința masinii, veți partaja în instanță.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! pentru un divort, am o intrebare pt cine ma poate informa cu privire ... nicu_is nicu_is Buna ziua ! Am o intrebare pt cine ma poate informa cu privire la un divort. Avem impreuna un copil minor, apartamentul in care suntem amandoi proprietari. De ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua.Vreau sa divortez prin instanta prin acordul partilor si as vrea sa stiu daca odata cu divortul se poate lichida si regimul matrimonial si daca da ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)