avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul Familiei- program de vizita si relatii cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul Familiei- program de vizita si relatii cu minorul

Buna ziua!

Supun atentiti DVS o problema cu care ma confrunt de ceva vreme si am nevoie de o solutie :am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata pentru divort prin acord (in acel moment copilul era la fostul sot ),hotarare in care este mentionat ca relatia parinte/copil sa se desfasoare neingradit. Instanta de fond a continuat judecata pentru stabilirea domiciliului minorului ,in cele din urma s-a stabilit domiciliul copilului la mama si am obtinut si o decizie favorabila mie prin ordonanta presedentiala. Fostul sot nu are un program de vizitare stabilit de instanta si vine mereu sa ia copilul de la gradinita fara acordul meu , face acest lucru in momentul in care eu sunt la serviciu fara ca autoritatile sa aiba o reactie ,Politia a intervenit fara sa poata face ceva au spus ca avem aceleasi drepturi,desi eu am doua hotariri judecatoresti prin care domiciliul minorului este stabilit la mine.

Va rog sa imi spuneti cum pot pune capat acestei situatii.

Cu multumiri!
Soluția afi fi să stabiliți, împreună cu soțul, și un program de relații personale cu minorul, tot prin acord de mediere.
Drepturile și obligațiile tatălui sunt egale cu ale mamei, chiar dacă copilul își are domiciliul la mamă.
Avand in vedere ca exercitati autoritatea parinteasca in comun si ca in
hotarare in care este mentionat ca relatia parinte/copil sa se desfasoare neingradit

chiar daca domiciliul copilului e la dvs, nu ii este interzis sa ia copilul de la gradinita.
De ce va deranjeaza ca il ia, ce-i face, nu va anunta, nu il aduce la dvs seara?
Il ia la sfarsitul programului sau nu il lasa la gradinita ?

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Nu il aduce seara ,nu imi raspunde la telefon ,mentionez ca locuim in orese diferite ultima data cand l-a luat nu am stiut nimic de copil timp de 3 zile. Eram disperata.Programul l-am stabilit impreuna dar el nu il respecta calca totul in picioare .
Actiune in instanta pentru stabilire program. Sper ca aveti dovezi pentru cele sustinute.
Totusi, nu pricep de ce nu va intelegeti, e contraindicat sa incepeti batalii in instanta, vor continua cu anii...
Mai bine apelati la un mediator si/sau avocat pentru o negociere. Daca v-ati inteles singurei, sansele sunt mici spre deloc sa respectati inetelegerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)