avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat de insotitor

Buna ziua, tatal meu are 84 de ani a iesit din spital sambata.Medicul ii recomanda ingrijire permanenta si spune ca poate beneficia de certificat de handicap cu insotitor,insa nu inteleg daca la aceasta varsta poate si cine poate fi insotitor. Poate fi mama ? ea are 83de ani..Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 17:08, 6 Aprilie 2014
Buna ziua,

Varsta nu are neaparat legatura cu certificatul de persoana cu handicap. Da, mama dvs poate fi insotitor, dreptul la indemnizatia de insotitor este un drept al persoanei cu handicap, si nu este influentat de varsta persoanei care va fi insotitor.

Poate va ajuta infromatiile de aici [ link extern ]

Succes,
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Dana Fatol, Avocat
Multumesc, va rog sa imi spuneti care este diferenta intre insotitor al unei persoane cu handicap grav si cea de asistent personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi. O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap sau asistent persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna seara! Oricat am incercat sa gasesc prin hatisul asta legislativ nu am reusit sa ma dumiresc: care este diferenta dintre asistentul persoanal al ... (vezi toată discuția)