avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

Care ar fi numarul minim de angajati pentru a putea incheia un contract colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:56, 29 Aprilie 2009
1. Contractul colectiv de munca (CCM) se poate incheia indiferent de numarul de salariati.
2. Legea CCM nr.130/1996 (republicata in M.O. partea I, nr.184/1998) spune:
Art. 3. -
(1) Negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de salariaţi.
3. Asadar, numai negocierea CCM este obligatorie, dar numai daca sunt cel putin 21 de salariati.
Daca sunt sub 21 de salariati se poate face CCM de catre angajator, fara a se negocia.
4. Va rog sa cititi Legea 130/11996, in cazul in care intentionati sa faceti CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Cornelia Cavaler Cornelia Cavaler Buna ziua, Am o societatecu 24 angajati si nu am CCM . Acum am control de la ITM si imi cere CCM. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca da sau nu? me_alex me_alex Se poate ca o societate, desi cu peste 21 de angajati, sa nu incheie contract colectiv de munca? Cum le sunt protejate drepturile angajatilor daca acestia au ... (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv la nivel de unitate hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm. problema: in cazul in care avem un contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate pt anii 2011-2012 exista ... (vezi toată discuția)