avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conform cãrui articol solicit judecarea cauzei în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conform cãrui articol solicit judecarea cauzei în lipsã?

buna ziua
sunt parte intr-un proces civil(parat) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. Pot solicita judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 223 alin 3.din Codul de Procedura civila?Sau conform art 583 din Codul de procedura?

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
flori_minicards, utilizator
nu e musai a scrie și articolul: ajunge și precizarea că ”prezenta cauză se poate judeca și în lipsa mea”.
Noul cod de procedura civila CAPITOLUL II
Judecata

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 223
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Detalii: [ link extern ]
flori_minicards a scris:
Pot solicita judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 223 alin 3.din Codul de Procedura civila?Sau conform art 583 din Codul de procedura?

Nici unul, nici altul. Solicitați judecarea cauzei în lipsa dvs. potrivit art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă. Argumente, mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Mentionati :


Solicit judecarea cauzei si in lipsa, conform art . 411, alineatul intai, punctul al doilea din Codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? CountPorcula1987 CountPorcula1987 In baza carui articol se cere judecarea in lipsa 411 sau 583 cpvc? Va multumesc pt. raspunsuri. (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa avatar2015 avatar2015 Am un proces in derulare, fara avocat care sa ma reprezinte. Timpul nu imi mai permite sa ma prezint la infatisari asa ca as dori sa fie judecat cazul in lipsa ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)