avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto

Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am:
- in urma cu 2 ani am vandut o masina unui cunoscut. Problema este ca nu mai am Contractul de vanzare-cumparare si niciun act al masinii.
Cum pot sa radiez aceasta masina de la Politie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:20, 12 Aprilie 2014
Nu mai exista notiunea in drept si in fapt "sa radiez masina de la politie".
Masina de la politie se "radiaza" automat la momentul in care se face transcrierea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului (prin demersul facut de catre acesta).
Ati inteles?
trandafir2 a scris:

Nu mai exista notiunea in drept si in fapt "sa radiez masina de la politie".
Masina de la politie se "radiaza" automat la momentul in care se face transcrierea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului (prin demersul facut de catre acesta).
Ati inteles?
Am inteles. Si daca cumparatorul nu face acest demers ce ar trebui sa fac?
Multumesc.

In conditiile in care, pana la acest moment, ati facut tot ce se putea face (adica ati scos certificat fiscal, ati solicitat scoaterea din evidenta fiscala de la taxe si impozite locale, ati informat serviciul de inmatriculari in vederea efectuarii mentiunii in Registrul national al vehiculelor, ati inscris mentiunea "Instrainat catre ..." pe talon), nu mai aveti nimic de facut!!
Marinel28 a scris:

. Problema este ca nu mai am Contractul de vanzare-cumparare si niciun act al masinii.

Puteti solicita emitentului sa va emita dovada a contractului de vanzare cumparare bun mobil

ynocentta a scris:
Puteti solicita emitentului sa va emita dovada a contractului de vanzare cumparare bun mobil

:)) Ce emitent ? Ce dovada ? Sub ce forma sa fie dovada ? Si ce sa faca cu ea ? La politie sau la fisc ii trebuie originalul contractului intr-o mana si copia in cealalta mana !! :D

Alte discuții în legătură

Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere masina ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. In cazul in care nu respect o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sunt obligat sa transcriu o masina cumparata pot raspunde ... (vezi toată discuția)