avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Din accident usor auto, pagubitul desi a avut polita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Din accident usor auto, pagubitul desi a avut polita RCA si amiabila, nu a depus dosar de dauna

Va rog, din ianuarie 2012, nu am stiut ca nu si-a recuperat banii de la asigurari si se indreapta cu actiune in justitie impotriva mea... este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: rodica_c , utilizator 21:35, 6 Aprilie 2014
Nu va faceti probleme, nu este problema dvs, daca nu si-a recuperat banii de la asigurator. Daca veti fi chemata in instanta solicitati chemarea asiguratorului in garantie.

Dumneavoastra aveti obligatia sa va instiintati asiguratorul la care ati avut polita de asigurare despre accident si despre pretentiile victimei.

Daunele se pot solicita in termen de 3 ani altfel se prescrie dreptul de a fi solicitate.

Spuneti-i persoanei respective ca pierde timpul aiurea pe la judecatorie ptr ca nu va castiga nimic, nici procesul si nici vreo dauna de la dvs.. Poate doar experienta.
Din suflet va multumesc...sa va dea Dumnezeu sanatate multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 313 l95/2006 Ioanastt Ioanastt Art. 313 din L95/2006 - (1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare ... (vezi toată discuția)
Daune ucidere din culpa aldearocsana aldearocsana buna ziua,va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Fratele meu a comis un accident in aprilie,sub influenta bauturilor alcoolice,din care a rezultat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier. persoana sare in fata masinii XBitza XBitza Anul trecut, prin luna septembrie, conduceam un autovehicul intr-un viraj la dreapta, prin breteaua pentru viraj. Ajungand aproape de strada de intersectie, ... (vezi toată discuția)