avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Curs puericultura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Curs puericultura

Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a emis aceasta adeverinta inainte de nasterea lui. Are dreptate managerul de resurse umane?
Cel mai recent răspuns: machociprian , utilizator 21:05, 28 Iulie 2015
Nu ati inteles intrebarea......una e cand solicit si una e cand termin de efectuat......reformulez altfel....Pot solicita 15 zile(avand cursul) dupa 7 saptamani de la nastere???
1. Nu ati citit cu atentie raspunsul colegei mele si extrasul din lege:
(2) Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.


2. - Ca sa fie acordat in primele 8 saptamani trebuie sa faceti o cerere in acest sens.
- Acordat = sa beneficiati de cele 15 zile in primele 8 saptamani.
Sunteti intr-o eroare.......a solicita,nu inseamna a si efectua......
Cititi din nou, cu atentie, raspunsurile primite si poate va convingeti.
Ok.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Legea concediului paternal lani lani Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in legea 210/1999 a concediului paternal se specifica in art.1 alin.2 ca tatal copilului nou nascut are dreptul la un ... (vezi toată discuția)