avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificarea legii terenurilor extravilane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificarea legii terenurilor extravilane

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cu ce data intra in vigoare noua lege a terenurilor? Si in plus am o situatie pe care nu stiu cum o pot rezolva, daca ma puteti ajuta va rog; am incheiat un antecontract pentru 16000 mp teren extravilan din totalul de 24000 mp care erau in titlul de proprietate, urmand ca pentru ceilalti 8000 de mp sa inchei antecontract dupa ce se rezolvau niste pb legate de mostenire. Intrebarea este daca acum se schimba legea eu ma pot incadra ca si coproprietar, deoarece din parcela de 2.4 ha eu am antecontract pe 1.6 ha? Sau trebuie urmata procedura din noua lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pnaitmihaela , utilizator 12:39, 7 Aprilie 2014
Daca aveti titlu de proprietate pe teren legea 165/2013 nu va afecteaza.
Legea nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 178 din 12 martie 2014.


Multumesc ptr raspuns, imi mai puteti spune va rog daca in situatia in care ma aflu ma pot incadra ca si coproprietar?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan Alex Calin Alex Calin Buna ziua! In vederea vanzarii unui teren situat in extravilan, acesta fiind practic lipit de cel intravilan, si pentru evitarea demersurilor prevazute de ... (vezi toată discuția)
Aviz-adeverinta preemptor eliberata de primarie rac_trans@yahoo.com rac_trans@yahoo.com Buna ziua. Am o intrebare. In luna ianuarie 2023 am vrut sa achizitionez o parcela de teren extravilan (zona Sibiu) , vanzatorul fiind de acord am mers ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)