Buna ziua, Tatal meu a decedat in 1998; apartamentul parintilor mei este in acte cu numele ambilor parinti, atat mama cat si tata; Noi suntem 3 frati buni, dupa ambii parinti; Succesiunea dupa apartament nu s-a facut nici in prezent, nu exista divergente intre nici unul dintre noi, acesta fiind principalul motiv pentru care nu s-a facut succesiunea dupa apartament; in acest moment doar 2 dintre frati mai locuiesc efectiv in acel apartament, eu cu mama doar temporar; din acest motiv semnaturi pentru acel apartament in relatia cu Asociatia de Proprietari dau in functie de programul fiecaruia unul din cei doi frati; nimeni din mostenitorii tatalui meu (mama sau noi trei fratii) nu avem divergente pe aceste semnaturi date ; intrebari: - aceste semnaturi ale fratilor mei pot fi contestate ca legalitate de catre vecini? - se poate din afara cercului de mostenitori sa se forteze deschiderea succesiunii dupa tata, daca noi mostenitorii nu o dorim acum? - ca cota din acel apartament ar reveni fiecarui mostenitor? - daca succesiunea va fi facuta, la fiecare semnatura va trebui sa facem imputerniciri notariale? Multumesc
Semnaturile fratilor dvs. nu pot fi contestate de catre vecini, atata timp cat nu fac acte de dispozitie privind apartamentul.
Deschiderea succesiunii poate fi promovata doar de eventualii creditori ai tatalui dvs.(daca datora ceva cuiva).
Cotele din apartament, avand in vedere ca este bun comun al sotilor si ca se va imparti doar cota de 1/2 a tatalui, sunt: mama- in calitate de sotie supravietuitoare 1/4 din cota de 1/2, iar voi copii- cota de 3/4 din 1/2 a tatalui.
La deschiderea succesiunii prin notariat va trebui sa va prezentati toti, personal.
Mult noroc,
Cu stima. av. M.Hornea
La 6-7 ani dupa decesul tatalui s-a mansardat blocul; atunci mama a semnat pentru acordul de mansardare iar noi cei trei frati am fost de acord si nu contestam sub nici o forma acest lucru;
Mansardarea blocului s-a facut;
De un an de zile tot mama a semnat pentru ca unul din vecini sa intre in posesia uscatoriei de pe scara; acel vecin reclama faptul ca nu poate face actele pe acea uscatorie si face presiuni pentru ca noi toti patru (mama si noi trei fratii) sa facem succesiunea, amenintand in caz contrar ca o va actiona in instanta pe mama pentru semnatura de acord data acum un an;
intrebare: cu semnatura mamei s-a putut realiza mansardarea blocului (cedare a unei parti din cota comuna, parte asupra careia nu s-a facut succesiunea si nici nu exista contestatii din partea noastra a celor trei frati) dar nu se poate face cedarea cotei din partea comuna de uscatorie?
este o situatie pe care incerc sa o inteleg ca frate mai mare si va rog sa ma ajutati; multumesc;