avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie tata sau mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie tata sau mama

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa economic) ..sta 11 luni in CCC si tatal isi ia CCC 1 luna pana cand copilul implineste 1 an. Intrebari:
- poate mama sa nu se intoarca la serviciu pana copilul face 2 ani...sa stea acasa fara nici un ban? cu alte cuvinte contractul de munca sa fie suspendat pana cand copilul implineste 2 ani?
- mai exista vreo preverede pe undeva care zice ca angajatorul mamei sa fie obligat sa ii tina postul timp de 2 ani...si sa o primeasca inapoi dupa 2 ani?
- tatal care a stat 1 luna in CCC se intoarce la serviciul sau full time. Are dreptul tatal sa beneficieze de stimulentul de insertie de 500 lei pt anul ce urmeaza?
Multumesc anticipat,
Raluca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 8 August 2014
Cererea pentru stimulentul de insertie se poate face cu 30 de zile inainte de data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie si somaj penesmaria penesmaria Buna ziua. Mama nu indeplineste conditiile pentru acordare CCC, nu realizeaza venituri. Tatal realizeaza venituri insa vrea sa solicite direct stimulent de ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului - lege noua pentru tata ionutr81 ionutr81 buna ziua, recent a aparut o lege inc e priveste cresterea copilului ce mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa participe activ si cat de cat proportional la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)