avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cladire firma catre persoana fizica?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cladire firma catre persoana fizica?

Buna ziua,care este tratamentul contabil si fiscal daca:avem o cladire achizitionata in 31.08.2007 de la o alta societate (factura emisa e cu taxare inversa) in valoare de 218000 lei ,investitii de 159 855 lei (s-a dedus tva ),iar valoarea ei in anul 2014 in contul 212 este de 377 855 lei.Amortizarea este de 35278 lei .
Si dorim sa o vindem unei persoane fizice(adm).
Trebuie sa tin cont de ajustare de TVA?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 21:12, 7 Aprilie 2014
avand in vedere ca cladirea a fost achizitionata dupa data aderarii , trebuie sa tineti cont de ajustare conform codului fiscal art.149 si art. 160 inclusiv normele de aplicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Fac ajustare tva? evanca evanca am o cladire inreg.pe firma cu activitate de productie.A fost construita in anul 1997;de atunci si pina la data de 31.03.2009 am facut modernizari si a ajuns ... (vezi toată discuția)