avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PREDARE MASINA catre PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PREDARE MASINA catre PFA

Daca o firma colaboreaza cu un PFA pentru intermedierea vanzarilor, practic PFA face ceea ce face agentul de vanzari, livreaza marfa si incaseaza sumele aferente, firma ii poate preda masina doar in baza unui contract de prestari servicii in care se specifica faptul ca i se pune la dispozitie masina, telefon, notebook, etc? Adica e suficient doar un proces verbal de predare- primire ce va constitui parte integranta din contract? Sau trebui sa fie intocmit un contract de comodat- folosinta gratuita, in baza caruia pfa-ul foloseste masina? Care este forma recomandata?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 02:46, 30 Aprilie 2009
Forma recomandata este Contract de comodat si in care veti specifica:- auto cu caracteristici, nr. de inmatriculare, scopul, si alte - ex: PFA suporta cheltuielile de reparatii, asigurare si combustibil, sau ce raspunderi are PFA in legatura cu un eventual accident sau furt, ... alte clauze, etc... (sau ce suportati dvs si ce suporta PFA...) Dupa incheierea si semnarea acestui contract faceti PV de predare-primire mijloc fix, auto. Contractul de prestari servicii este baza legala in baza careia faceti platile catre PFA ,stabiliti obligatiile si drepturile reciproce si totodata in acel contract veti preciza si ce mijloace (facilicitati) ii puneti la dispozitie pt. buna desfasurare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit platitoare de tva mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Doresc sa infiintez PFA cu norma de venit pe care o sa facturez numai prestari servicii (comision). Daca fac un contract de comodat cu auto ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Masina personala folosita in interes de munca pe pfa FlorinDP FlorinDP Buna ziua, Am contract de comodat pentru masina personala pe PFA. In prezent imi deduc 50% din combustibil ( nu fac foi de parcurs, etc). Doresc sa atasez la ... (vezi toată discuția)