Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca dupa intoarcerea din ingrijire copil, la schimbarea angajatorului mai pot beneficia de plata zilelor de concediu neefectuate. Precizez ca am nascut in mai 2013, am intrat in ingrijire copil in august. Acum cand mi se face lichidarea mi s-a spus ca nu beneficiez de plata zilelor de co neefectuate decat pe anul 2013, cele de pe 2012 se anuleaza. Eu stiu ca zilele de co se platesc pe ultimii 3 ani atunci cand se face lichidarea. Multumesc,
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.
Astfel, la angajatorul de unde ati intrat in CCC, la incetarea c.i.m. vi se va compensa in bani CO neefectuat.
art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului