avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare angajator dupa ingrijire copil/ CO neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare angajator dupa ingrijire copil/ CO neefectuat

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca dupa intoarcerea din ingrijire copil, la schimbarea angajatorului mai pot beneficia de plata zilelor de concediu neefectuate. Precizez ca am nascut in mai 2013, am intrat in ingrijire copil in august. Acum cand mi se face lichidarea mi s-a spus ca nu beneficiez de plata zilelor de co neefectuate decat pe anul 2013, cele de pe 2012 se anuleaza. Eu stiu ca zilele de co se platesc pe ultimii 3 ani atunci cand se face lichidarea. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: artgirloana , utilizator 21:48, 7 Aprilie 2014
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.

Astfel, la angajatorul de unde ati intrat in CCC, la incetarea c.i.m. vi se va compensa in bani CO neefectuat.

art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In concluzie trebuie sa primesc banii pe co neefectuat. Va multumesc mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul anterior lilly11a lilly11a Buna ziua, am o nelamurire. Un salariat caruia urmeaza sa ii inceteze contractul de munca, are zile de concediu neefectuat si din anul anterior. Acestea se ... (vezi toată discuția)
Preaviz dat de angajator in perioada concediului de odihna dariaro dariaro După patru ani de muncă (la un cotidian se lucrează şi duminica), în care nu am beneficiat de concediu de odihnă sau de zile libere, mi-am depus cererea ... (vezi toată discuția)
Plata co dupa incheiere cim EdgeGL EdgeGL Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica: In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am ... (vezi toată discuția)