avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cerere de deshumare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cerere de deshumare

Buna ziua. Am constatat cu stupoare ca in cimitirul evreiesc din Buzau exista un mormant pentru ... o bucata de sapun. Se presupune ca sapunul ar fi de provenienta umana. Simtindu-ma oarecum deranjat de o astfel de idee as dori sa stiu daca acest lucru este adevarat.

Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:25, 8 Aprilie 2014
Ca sa vi se aprobe cererea de dezhumare, trebuie ca locul respectiv sa fie concesionat de dvs.
Referitor la veridicitatea sapunului de provenianta umana, exista deja o dezmintire data.

Pentru detalii nu va pot da decat un link in limba engleza:
[ link extern ]
Pe scurt: Este doar o legenda urbana. Daca va intrebati de unde stiu ca-i doar o legenda va raspund in doua vorbe: Yad Vashem
Ceva mai explicit Legenda nu dateaza din al Doilea Razboi Mondial, cum ati putea crede, ci din Primul Razboi Mondial cand "The Times" publica in luna aprilie 1917 stirea ca germanii (a.k.a. "hunii" ) folosesc cadavrele propriilor soldati pentru a face sapun. In aceeasi perioada ziarele germane scriau, la fel de intemeiat, despre barbaria soldatilor britanici care despicau pantecul femeilor gravide pentru a scoate fatul si a-l infige in baioneta. Legenda a revenit in al Doilea Razboi Mondial fiind, pare-se, folosita chiar de unii dintre tortionari pentru a-i ingrozi pe evrei ca vor fi facuti sapun.
Din nefericire, sunt destui care in ciuda dovezilor cred ca Babi Yar, Auschwitz, Buchenwald, Treblinka, etc. sunt doar niste legende.

Asta gandeam si eu. Insa daca negi Holocaustul faci puscarie. Vreau sa pot sa-l neg cu dovezi. :)
wpww1488 a scris:

Asta gandeam si eu. Insa daca negi Holocaustul faci puscarie. Vreau sa pot sa-l neg cu dovezi. :)


Sa stiti ca eu am scris mai demult impotriva incriminarii contestarii sau negarii Holocaustului. Parerea mea este ca-i nedrept ca cei care neaga sau contesta Holocaustul sa ajunga in puscarii in loc sa primeasca ingrijire si tratament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea sau negarea holocaustului Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o marturisire: Nu sunt evreu, iar Mordechai Buxbaum e doar una din \"roadele\" imaginatiei mele care uneori e putin prea zburdalnica. Cu ... (vezi toată discuția)
Comert de organe umane handsu handsu Ce parere aveti despre divergenta politica creata intre Izrael si Suedia pe tema comertul de organe umane ? (vezi toată discuția)
Ion victor antonescu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Ion Victor Antonescu a fost condamnat la moarte pentru ca, intre altele, a ordonat masacrul de la Odessa si deportarea evreilor si romilor la Bug, ... (vezi toată discuția)