buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...sotul are permisul de conducere supendat pentru viteza pt 90 zile,a dat testul de redobandire si i sa redus pedeapsa la 30 zile.intre timp el temina scoala de soferi pt categoria c+e.intrebarea mea este urmatoarea:poate sustine examenul teoretic si practic pt adaugare de categorii atata timp cat are permisul suspendat?si daca ia examenele la sfarsitul pedepsei sa ii vina permisul cu toate cat???multumesc anticipat
Dupa stiinta mea nu exista nicio ingradire legislativa care sa interzica sa dea examen pentru obtinerea unei alte categorii. Dar cred ca timpul cel are la dispozitie nu ii permite sa faca acest lucru, adica sa termine scoala de soferi, sa intocmeasca si sa depuna dosarul pentru examen, planificarea datei examenului, etc.
perioada de scolarizare a incheiat-o asteptam doar sa ii incheie caietul de ore.toate taxele sunt platite mai trebuie depus doar caietul de ore la dosar.saptamana asta dosarul va fi complect,dupa care poate sa il scoata si ma mearga la programarea pt examen.
Poate sustine examenul fara grija, nu este nicio legatura intre perioada de suspendare si obtinerea unor noi categorii.
Chiar si in cazul in care permisul urmeaza a fi anulat pentru o infractiune oarecare la regimul rutier se poate sustine examen ptr obtinerea unor noi categorii.
Ca permisul ulterior se va anula cu toate categoriile obtinute este alta poveste.