avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demiterea presedintei de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demiterea presedintei de asociatie

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc.
Din cauza marilor nemultumiri referitoare la repartitoarele de costuri pentru caldura,, ne-am strans deja de la o scara 50%+1 (probabil vom fi mai multi) care dorim ca aceste doua persoane sa fie demise din functie. Zilele acestea speram sa strangem cei 50%+1 din locatari pe tot blocul si sa gasim pe cineva care sa ne reprezinte interesele. Am strans deja o lista cu semnaturi pentru a putea vedea pe cine ne bazam in cazul organizarii Adunarii Generale Extraordinare. .Vrem ca totul sa fie legal, si astfel sa evitam orice discutii.
Va multumesc si astept cu nerabdare orice raspuns sau sfat.
Aceeasi.
Cel mai recent răspuns: sesa10 , utilizator 13:13, 25 Aprilie 2014
Deci problema dvs. este de fapt repartizarea neconforma a costurilor cu incalzirea pe care o face firma de repartiroare XXX. Bun, dar ce aveti cu presedintele si mai ales cu administratorul? Stiati ca in AG nu puteti schimba administratorul? Sau daca nu-l schimbati ca lumea s-ar putea sa aveti mari necazuri?
Deci, inainte de a purcede la AG extraordinara, trebuie sa aveti prin preajma pe cineva care sa va indrume. Ati venit aici pe forum, insa nu se potriveste. Trebuie sa veniti cu mai multe amanunte, ca sa intelegem despre ce este vorba, nu de alta, dar alegeti acum un nou presedinte si la iarna o sa constatati ca nici noul ales, nu poate sa modifice ceva, ca sa va convina, am vrut sa zic...
Va inteleg nemultumirea,dar ce are presedintele cu repartitoarele.
Exista o firma-cea care le-a montat- care citeste care va face calculul.
Administratorul este un angajat.Oricand,daca aveti motive serioase poate sa-i inceteze
contractul.
Anterior demararii de acte si actiuni cu eventuale consecinte,analizati temeinic si responsabil limitele de competenta ale presedintelui si administratorului de imobil,avand in vedere ca nemultumirile dv referitoare la repartitoarele de costuri pentru caldura,, ne-am strans deja de la o scara 50%+1 (probabil vom fi mai multi) care dorim ca aceste doua persoane sa fie demise din functie.
Calcularea consumului individual implicit costurile aferente agentului termic in cazul existentei de repartitoare individuale de costuri sunt independente de vointa presedintelui si administratorului de imobil
In special in cazul administratorului de imobil puteti sa va confruntati cu "surpriza" ca acesta daca apreciaza sa apeleze la instanta care sa dispuna hotarare de reintegrare +acordare de drepturi banesti aferente perioadei cat de la demitere pana la solutionarea definitiva in instanta
Cea cu repartitoarele e doar picatura care a umplut paharul. Am fost mintiti ca nu exista nici un contract dintre acea firma-capusa si Asociatia de proprietari si probabil va trebui sa le cam expire anul viitor. Culmea este ca in Conventia incheiata intre fiecare locatar in parte si firma de repartitoare, suntem obligati sa respectam prevederile din acest Contract. Noi nu mai vrem sa dam citirile acestei firme-capusa si nu mai vrem sa ne fie reinnoit contractul. Fiecare scara are montat un gigacalorimetru. Nu stim cine ne repartizeaza aceste cheltuieli la caldura si pe ce baza.
Nemultumirile insa sunt multe, si ce ne doare mai ales este lipsa totala de comunicare cu aceste persoane. Nu ne apar la avizier decat costuri ca de exemplu: la apa si caldura, nu vor sa afiseze diferite facturi, printre care si cea a firmei de repartitoare (daca nu stim contractul, nu putem afla ce factura se intocmeste si cu cine anume (cu Asociatia de proprietari, cu Radetul ??? si cine anume ne repartizeaza aceste cheltuieli). Am vazut la alte asociatii cum se afiseaza detaliat orice cheltuiala, orice repartizare de cheltuieli ( apar cati mc de apa a declarat fiecare proprietar). La noi totul este un amalgam din care nineni nu intelege nimic si de aici marile nemultumiri si banuieli ca li s-ar completa substantial veniturile prin practici nelegale, din fondurile Asociatiei si alte avantaje materiale.
Ne este greu sa credem ca este vorba doar de nestiinta, mai ales cand suntem atinsi la bani si inselati. Incercari de demitere au fost numeroase, reclamatii la Primarie de asemenea. Ni s-a spus ca totul depinde de noi.
Ce alte amanunte mai doriti sa aflati ??? Nu putem accepta sa fim inselati, dezinformati cu buna stiinta si asta pe banii nostri. Nu e un motiv suficient ???
Se incearca manipularea si instigarea bietilor oameni, unii impotriva altora, pe motiv ca se fura.
Noi nu facem decat sa strangem cureaua, sa stam in frig si sa platim mari sume de bani pentru nimic.
TOTUL ESTE O MARE TEAPA, DE FAPT PLATIM IN CONTINUARE LA DIFERITE FIRME CAPUSA ..DEGEABA AVEM REPARTITOARE, APOMETRE SI ALTE MINUNI INVENTATE PENTRU A NE LUA BANII. CEL PUTIN APOMETRELE MAI POT FI VERIFICATE METROLOGIC SI NU TREBUIESC CUMPARATE ALTELE NOI , CU BANI GREI, CA SA NU MAI VORBIM DE ALTE CHELTUIELI CU DECOLMATEREA FRECVENTA SI PERIODICA A ROBINETELOR TERMOSTAT....
Cand oamenii sunt cinstiti, nu au nimic de ascuns, totul este afisat clar, detaliat, cu documente legale si astfel nu mai au loc alte interpretari..
Va rog inca o data, daca tot v-ati pierdut din timp sa cititi toate aceste lucruri, cum putem sa le demitem legal, fara a avea nici o problema in viitor. Sunt destui oameni cinstiti in lumea aceasta, trebuie doar sa-i gasim; de acest lucru chiar nu are rost sa va indoiti.
Multumesc si astept un raspuns documentat,
Aceeasi.
In legea 230/2007 aveti urmatoarea prevedere:
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
.............
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Punctul (4) din acest articol va poate fi de folos.
Asadar, daca considerati ca aveti destula sustinere in schimbarea presedintelui, atunci, singura sau impreuna cu alti proprietari, membri ai asociatiei, constituiti un comitet de initiativa care sa se ocupe de strangerea semnaturilor, redactati un tabel cu toti membrii asociatiei - nr,crt., ap., nume si prenume, semnatura - in capul fiecarei file scrieti textul "Suntem de acord cu convocarea unei AG extraordinare pentru alegerea unui nou comitet / presedinte".
Dupa ce ati strans minimul de 20% de semnaturi, decideti asupra datei de convocare a AG, instiintati-i pe toti membrii asociatiei, fie din usa-n usa, fie, daca vi se permite (desi ma indoiesc de acest lucru) print-un afis la avizier sau pe usile blocului.... si la data respectiva procedati ca la orice AG.
Constatati daca aveti cvorum, daca nu, reconvocati AG si apoi, la reconvocata, cu majoritatea voturilor dintre cei prezenti hotarati daca schimbati sau nu presedintele.

In caz ca v-ati ales alt comitet, alt presedinte, in proxima sedinta de comitet, se decid caile de demitere a administratorului. Aici e un pic mai complicat daca are CIM deoarece trebuie sa se urmeze toata procedura din Codul Muncii. In cazul in care este "angajata" cu conventie civila i se poate pune in vedere ca ar putea fi demisa daca nu face una si alta.....


Cat priveste calculul la caldura, firma care face acest calcul are contract de prestari servicii cu asociatia tocmai pentru acest calcul. Ea nu este o firma-capusa, asa cum o numiti dv., deoarece nu capuseaza pe nimeni, presteaza un serviciu pe care nu l-ar presta alta firma de stat sau locala. Asta este afacerea acestei firme si din asta traieste.
Daca vreti sa renuntati la serviciile acestei firme, trebuie s-o faceti in cadru legal al contractului, iar daca il incalcati, e posibil sa platiti despagubiri in instanta.
Daca contractul a expirat, atunci puteti contacta alta firma care sa va faca acest calcul la caldura, dar aici e cu cantec deoarece poate face acest calcul numai o firma care lucreaza cu soft specific repartitoarelor pe care le aveti., altfel ar trebui sa va montati alta marca de repartitoare.

Daca nu mai vreti sa vi se calculeze caldura pe baza repartitoarelor, atunci e musai sa reveniti la calculul pausal, asa cum se facea inainte de montarea repartitoarelor, calcul facut de administrator.

Parerea mea este ca din lipsa de transparenta si adeseori, chiar si daca e transparenta, din lipsa intelegerii acestui calcul, puteti sa stricati mai mult decat e necesar.

Alte discuții în legătură

Renuntare locatari la repartitoare roby2019 roby2019 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta. Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem ... (vezi toată discuția)
Exista? Armenteros Armenteros Exista vreun cap de tabel standard pentru convocarea adunarii generale extraordinare? \"Tabel nominal pentru strângerea de semnături în vederea ... (vezi toată discuția)
Are dreptul a.g. sa hotarasca debransarea ? BEN46 BEN46 La noi in Asociatie Administratorul vrea sa debranseze partile comune din interior de la caldura , (respectiv baie si bucatarie unde exista ... (vezi toată discuția)