avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare locatari la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare locatari la repartitoare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o speta.
Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem semnaturi cel putin jumatate de locatari pentru a putea solicita administratorului renuntarea la repartitoare.Este buna metoda sau mai exista si alta cale.Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: roby2019 , utilizator 23:14, 18 Ianuarie 2020
aceste repartitoare au si bune, si rele. Ca sa renuntati la ele va adresati presedintelui, nu administratorului. Trebuie adunare generala !
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil ese angajatul asocitaiei de proprietari si are competenta executionala
Pentru renunutarea la repartitoare este obligatoriu sa existe hotarea adunarii generale a membrilor proprietari
Si mai exact putem strange semnaturi?
Asociatia de proprietari are incheiat cu o anumita firma un contract de prestari de servicii pentru citirea si calculul repartizarii costurilor cu incalzirea locuintelor si a altor spatii comune.
Ca in orice contract de prestari de servicii, banuiesc ca sunt si clauze de incetare a acestei prestari.
Inainte de toate discutati cu presedintele asociatiei de proprietari si informati-l de intentia dvs. de renuntare la repartizarea costurilor pentru incalzire prin repartitoare de costuri.
Asa cum ati fost sfatuit, pentru a nu astepta organizarea unei AG a membrilor, dintre dvs. va alegeti un comitet de initiativa, desemnati o persoana de incredere care sa se ocupe de tabel si strangerea semnaturilor (tabel nominal cu toti proprietarii si doua variante de raspuns: De acord - NU sunt de acord, semnatura);
Succes!
Catre cine trebuie sa formulam cererea si ce anume trebuie sa scrim in ea?

Alte discuții în legătură

Demiterea presedintei de asociatie sesa10 sesa10 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc. Din cauza marilor nemultumiri ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea montarii si utilizarii repartitoarelor de costuri pentru caldura tibibu tibibu Mai sunt in vigoare urmatoarele prevederi din Legea nr. 325 / 2006 (privind serviciul public de alimentare cu energie termica) si Hotararea Guvernului Romaniei ... (vezi toată discuția)
Legalitate tabel cu semnaturi ContSters166949 ContSters166949 In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura ... (vezi toată discuția)