avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare locatari la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare locatari la repartitoare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o speta.
Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem semnaturi cel putin jumatate de locatari pentru a putea solicita administratorului renuntarea la repartitoare.Este buna metoda sau mai exista si alta cale.Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: roby2019 , utilizator 23:14, 18 Ianuarie 2020
Probabil că repartitoarele iși au rostul lor dar decizia de a calcula și monta modul de incălzire trebuie să revină Asociației . La nivel de garsoniere aceste repartitoare nu-și au rostul fiindcă trebuie să ai asigurat o temperatură optimă de a locui , mai ales că este vorba de o cameră .
Hotărarea renunțării la repartitoare se ia in Adunarea Generală care va fi afișată la avizier cu ordinea de zi . In urma hotărarii A.G. convocată sau reconvocată se pune in aplicare hotărarea A.G.
Noi am strans deja 37 de semnaturi si mai merg prin vecini macar 40 din 60,dar presedintele mi-a zis ca vvrea 50 de semnaturi.....Majoritatea nu inseamna 50 plus 1?Caloriferele daca sunt lasate sa zicem 12 ore pornite inregistreaza unitati peste cota de imobil care ar reveni la pausal.El practic le pune dar nu le seteaza in functie de suprafata,practic o unitate din bucataria mica e la fel la pret cu o unitate din sufragerie.Apometrele au verificare metrologica,dar acestea in ce mod legal se pot verifica?
Fiecare repartitor are un cost de intretinere,iar citirea o face presedintele asociatiei ,el nu cred ca vrea sa renunte la ele ,deoarece aii aduce un venit substantial.10 ron taxa la 60 de garsoniere,faceti un calcul.Daca fac cerere ar trebui sa imi dea numar de inregistrare? sau sa merg la primarie unde ii sediul tuturor asociatiilor de locatari cu cererea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea presedintei de asociatie sesa10 sesa10 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc. Din cauza marilor nemultumiri ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea montarii si utilizarii repartitoarelor de costuri pentru caldura tibibu tibibu Mai sunt in vigoare urmatoarele prevederi din Legea nr. 325 / 2006 (privind serviciul public de alimentare cu energie termica) si Hotararea Guvernului Romaniei ... (vezi toată discuția)
Legalitate tabel cu semnaturi ContSters166949 ContSters166949 In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura ... (vezi toată discuția)