avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de atestare ca petentul este cunoscut ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de atestare ca petentul este cunoscut ca proprietar

Va rog sa ma lamuriti daca in baza certificatului pt. atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar , eliberat de primarie in baza Legii nr. 7/1996 cu modificari si a protocolului de colaborare nr. 429312/2010 (anexa 1), posesorul care nu detine acte de proprietate asupra imobilului devine proprietarul terenului. Isi poate intabula dr. de proprietate? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 13:48, 22 Aprilie 2014
Multumesc pentru raspunsuri. Dar tot mai des notarii publici solicita primariilor eliberarea acestui certificat.
Subscriu la precizarea facuta de colegul "pralea"...Este necesara cererea de constatare a uzucapiunii pe art.1890 c civ.(valabil inca mult timp de acum inainte)...
Dupa ultima modificare a Legii 7/1996 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, constructiile edificate inainte de august 2001 se pot inscrie in cartea funciara in baza certificatului fiscal.
Intrebati si un notar daca situatia pe care o aveti se incadreaza aici! Protocolul de colaborare este incheiat intre ANCPI si UNNPR. Cel care elibereaza certificatul este Notarul Public, nu Primaria... Exista o colaborare si cu Primaria...

Se pomeneste ceva si de cazul in care exista o diferenta de suprafata, in Ordinul Nr.31 din 15.01.2013 pentru aprobarea Actului adiţional nr. 3 la Protocolul de colaborare nr. 429.312/1.404/2010 încheiat între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliară, în aplicarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 309/2010
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
dariad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! un teren impadurit poate fi introdus in certificatul ... Valdico Valdico Buna ziua! Un teren impadurit poate fi introdus in certificatul de mostenitor (la succesiune), daca exista proces verbal de punere in posesie, adeverinta de ... (vezi toată discuția)
(trecere casa in proprietate) buna ziua, am rugamintea sa imi ... syka syka (trecere casa in proprietate) Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti cum se poate rezolva urmatoarea situatie: parintii au decedat iar eu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai bine de 10 ani? andreeanicoleta andreeanicoleta va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti....am construit o casa in 2001 fara autorizatie de constructie....am dori sa intram in legalitate insa ... (vezi toată discuția)