avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatenie Gradina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatenie Gradina

Buna ziua,
As avea o intrebare. La mine la bloc s-a organizat o curatenie in curte iar toti locatarii au fost chemati sa participe, iar in cazul in care nu se prezinta li se vor pune penalizari la consum. Momentan sunt chirias in blocul respectiv, deci nu imi permit sa comentez (am si o luna restanta).
Dar, de curiozitate, pe viitor, este legala aceasta sanctiune ? Sau pot sa-mi indrept gandurile de credit spre o casa in loc de apartament ?
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 01:16, 9 Aprilie 2014
in cazul in care nu se prezinta li se vor pune penalizari la consum.

Pretentia asociatiei nu are temei legal
Daca un proprietar nu locuieste in perioada curateniei sau se afla in spital,constituie abuz aplicarea de penalitati la consum
De regula,in cazul actiunilor de curatenie a spatiului aferent imobilului de locuit in comun se dispune convocarea tuturor proprietarilor,iar in cazul persoanelor in etate,cele bolnave se dispune masura impunerii pe lista de plata a unei sume modice 5-10 lei
Nu va faceti probleme si la casa exista probleme curente cu vecinii...
Va multumesc de informatii
ynocentta a scris:
De regula,in cazul actiunilor de curatenie a spatiului aferent imobilului de locuit in comun se dispune convocarea tuturor proprietarilor,iar in cazul persoanelor in etate,cele bolnave se dispune masura impunerii pe lista de plata a unei sume modice 5-10 lei

Sunteti amabila sa imi spuneti si mie cam cine dispune si cum stabileste acea suma modica? In baza carei legi?
Un bloc este ca o unitate militara? Flueira caporalul si percuteaza toti? Si cine nu percuteaza face 10 flotari?

Ca sa nu se inteleaga gresit. In blocul unde stau am fost ales presedinte, pro bono. Cei de dinainte aveau salariu. Eu nu am nevoie. Pe banii mei personali, am cumparat tot felul de flori, arbusti, gazon, am adus oameni sa le planteze, ce se face la astea. Vecinii mei s-au gandit sa asezoneze totul cu mucuri de tigari, resturi de mancare, tampoane intime, prezervative, chiloti ( da... pasiunea atinge cote maxime). Iarna, cand ninge, sunt doar putini cei care ies la dat zapada. Ies si eu desi, am o masina la care nu prea ar fi nevoie. Aceiasi vecini binevoitori trec nonsalanti ca si cum nimic nu s-ar intampla.

Si dvs spuneti ca cineva dispune sa iasa lumea? Si aia chiar ies? La noi, in Romania?
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatenie gradina din jurul blocului mary_catalina mary_catalina Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Am doi vecini care nu inteleg ca nu trebuie sa arunce resturi menajere in gradina ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
Cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini ar putea fi sanctionati cu amenzi drastice Stefan Ioana Stefan Ioana Am citit articolul de pe site ;i am cateva intrebari: Am inteles cu gunoiul, dar cei care spala balcoanele cu furtunul cate 0 ora cum pot fi incadrati? Alt ... (vezi toată discuția)