Din cauza unor conflicte in familie bunica mea dorea sa treaca apartamentul pe care il detine pe numele meu, pentru ca is singura persoana care o ajuta financiar si moral si are incredere in mine. Eu am tot refuzat la vremea aceea deoarece nu-mi puteam lua responsabilitatea, din cauza ca am si eu un job care imi mananca tot timpul si niste firme pe care trebuie sa le administrez.
Starea ei de sanatate sa agravat din senin, iar acum este in stare grava la spital, dar ii constienta si inca poate vorbi, pronosticul este foarte prost.
Acum ma gandeam la posibilitatea sa incerc sa-i vand apartamentul pentru ai cumpara alte medicamente necesare, din cauza ca financiar am sustinut pana in momentul de fata prea mult si ajung sa-mi epuizez toate rezerverele financiare, iar la urma urmei eu raman singurul prost, iar maica-mea care nu o intins nici un deget devine proprietara apartamentului. Am cheltuit pana in momentul asta de ordinul miilor de euro, si se preconizeaza mult mai mult...
Cum se poate face sa trec titlul de proprietate pe numele meu, pentru a incepe imediat procedura de vanzare, iar pana reusesc sa prind un pret bun pentru a-l putea vinde sa o sustin financiar eu ?
Ma gandeam sa incerc sa duc un notar cu mine acolo in salon.
Se poate face treaba asta ?
Exista si alte solutii ?
Trebuie si acordul mamei mele(este singura ei fica in viata) ?
Gandurile ei nu is deloc umane din ce am vb cu ea recent. Deci as prefera sa nu intre deloc in ecuatie.
Si sa nu se poata ataca in instanta, pentru ca is 100% sigur ca o sa se ajunga la o asemenea situatie...
nu aveti cum...chiar nimic... deoarece:
1. peste vointa bunicii nu puteti trece si daca nu coincide cu a dvs tot degeaba,
2. daca are o varsta inaintata bunica semneaza actul cu certificat de la psihiatru sau medicul de familie ca este in deplinatatea facultatilor mentale cand il semneaza,
3. sunt taxe mari ca dansa sa va doneze/vanda apartamentul ca apoi dvs sa-l instrainati altcuiva,
4. fiica ei, mama dvs va ataca orice act dupa ce moare bunica, mama dvs fiind rezervatara din acel moment si avand parte la rezerva succesorala
Nu va recomand sa faceti acte cu bunica fara certificat IML.
Nu exista acte care sa nu poata fi atacate, se poate numai sa le redactati in asa maniera incat sa aiba sanse mici de desfiintare. Asta inseamna redactare de avocat, nu standard.
Mi se pare ca s-a potrivi un contract de intretunere cu bunica, insa ati plati taxe pentru doua instrainari ca sa vindeti apartamentul.
Ar mai exista varianta unei procuri, dar riscant si e necesar de acte subsecvente.
Totul depinde de capacitatea bunicii si de care e starea ei de sanatate.
Apartament
McKay
Buna ziua. Situatia e in felul urmator: bunica detine un apartament, care in caz de deces revine fiilor ei, acestia fiind 2 la numar. Insa ea nu doreste sa-l ... (vezi toată discuția)