avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deductibilitate cheltuieli achizitie auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deductibilitate cheltuieli achizitie auto

Am achizitionat auto pt. Intrepr.Individ.neinreg.in scopuri de TVA (utilizat si in interes personal) si imediat am dotat-o cu alarma (300 lei).
Amortizarea o calculez la valoarea de cumparare + aceasta imbunatatire sau cv. alarmei o trec ca si chelt. deductibila in anul in care a fost achizitionata, iar la amortizare iau in calcul doar valoarea de cumparare a auto? pretul auto este 72000 lei, iar amortizarea lunara pt.4 ani ar fi fix de 1500 lei
Daca alarma este cheltuiala independenta de achizitia auto, care este procentul de deducere (50% sau 100%)?

Cheltuielile ocazionate cu inmatricularea autoturismului (timbrul de mediu, numere preferentiale) sunt deductibile 100% sau 50%?

Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
cristian_conea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:00, 9 Aprilie 2014
Alarma o treceti pe cheltuiala.
deduceti 100 % din toate in cond in care masina este folosita doar in interes de firma, aveti foi de parcurs, ordine de deplasare
Daca nu, 50 %

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Amortizare masina cabinet stomatologic Tzintzi Tzintzi Buna ziua, vreau sa achizitionez o masina pentru un cabinet stomatologic. Masina o achizitionez prin leasing financiar si are o valoarea de 40.000 euro. Voi ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto (cabinet avocat). cheltuiala e deductibila? herculeroco herculeroco Buna ziua. As vrea sa imi cumpar un autoturism, second hand, pe cabinet, de la un dealer autorizat. Nu sunt platitor de TVA. Stiti cumva daca pretul ar fi ... (vezi toată discuția)