am cumparat o firma,de la o pers.care nu mi a zis ca are adus aport in soc.acum firma a fost data in judecata pt a i se rambursa aportul!firma nu are bani,e putin peste 0 la profit!daca istanta da castig persoanei ,ce se poate intampla?poate sa mi i a mie din bunuri ca administrator(persoana fizica)?firma nu detine bunuri de valoare!va multumesc anticipat
Fiti va rog mai explicit. Despre ce aport este vorba ? Ce se solicta de fapt prin cererea de chemare in judecata ?
In mod normal, atunci cand dumneavoastra a-ti cumparat societatea in cauza, a-ti preluat si intregul patrimoniu al acesteia.
Cand discutam despre aport, avem in vedere aportul asociatului la constituirea capitalului social al societatii, aport care poate fi in natura sau in bani. Prin vanzarea societatii si incasarea contravalorii, vanzatorul dumneavoastra nu poate sa mai aiba nici un fel de pretentie fata de dumneavoastra si implicit fata de societatea vanduta/instrainata.
eu nu am stiut ca a adus aport in societate,sub forma de capital.am mers la registrul comertului am facut actele iar dupa cateva luni am primit acasa o scrisoare de la persoana care a vandut firma ca vrea sa i se ramburseze aportul .m a fraierit intr un cuvant.acum instanta a cerut expetiza contabila,din chitante reiese ca a adus aport,si ca trebuie sa se ramburseze.cand am facut actele a specificat in acte ca nu mai are nim ic de revendicat de la societate.
Intrebare!!!
eremis
in primul rand...salut pe toata lumea de pe acest forum(pt.ca doar ce m-am inregistrat pe el:D).. Intrebarea mea este? De curand am intrat intr-o societate ... (vezi toată discuția)