avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot actiona in instanta fostul angajator ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot actiona in instanta fostul angajator ?!

Buna ziua,

Acum 2 ani deserveam cu placere unul din marii operatori nationali de telefonie mobila, fiind angajatul unui SRL care functiona sub forma de parteneriat pentru acest operator ( dealer autorizat ), pe sectorul business, in sensul ca vindeam abonamente clientilor persoane juridice.

Intr-o zi am fost chemat de pe teren inapoi la birou pentru a mi se prezenta de catre conducerea acestui SRL un e-mail, venit din partea operatorului de telefonie mobila, mail in care scria CLAR ca din acel moment au fost luate masuri pentru a mi se interzice accesul in orice aplicatie interna, si/sau proceduri de vanzare, inclusiv abandonarea contractelor in curs de desfasurare, pe motiv de INCALCARE A CLAUZELOR DE CONFIDENTIALITATE.

Acest Dealer, partener, nu a avut nici un cuvant de spus, in afara de a-mi desface pe loc contractul de munca, si nu consider ca au vreo culpa in sensul asta, din moment ce nu mai aveam acces in aplicatiile interne - asadar orice client serveam, nu il puteam implementa.

Intrebarea mea este : pot actiona in instanta operatorul de telefonie mobila ?

Tin sa mentionez cel mai important aspect : am muncit cu carte de munca, legal, pentru 3 astfel de SRL-uri partenere ale acestui operator, cu niciuna dintre ele nu am semnat vreodata un acord de confidentialitate, nici macar cu OPERATORUL in sine, avand in vedere ca actiunea de vanzare avea loc prin firmele partenere. In ideea in care nu am pus niciodata semnatura pe vreun acord de confidentialitate, si nici nu a fost cazul incalcarii acestor clauze, sunt sanse sa castig un eventual proces ?

Va multumesc pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 15:11, 9 Aprilie 2014
angajatorul este entitatea pe care o puteti actiona in instanta, nu partenerii contractuali ai acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz pe olx? doru1310 doru1310 Buna ziua Ma numesc Emil Dorel, si vreau sa va relatez urmatorul aspect: Sunt un utilizator al site-ului OLX,in sensul ca postez anunturi ... (vezi toată discuția)
Conditii de confidențialitate între 2 parteneri Dentcom Dentcom Buna ziua! La momentul actual suntem 2 parteneri. Momentan suntem la capitolul scrierii unui plan de afaceri. Ulterior vom înființa un Srl si o sa fim ... (vezi toată discuția)
Furnizor de telefonie a incalcat termenii contractuali cu pretentii sa platesc greselile lor. EduardPaul EduardPaul Buna ziua, Am o mare problema cu operatorul de telefonie mobila. In data de 1 aug 2012 am incheiat un nou abonament de telefonie si date cu [editat]. Atunci ... (vezi toată discuția)