avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca ( pentru recuperare vechime )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca ( pentru recuperare vechime )

Buna ziua
As vrea sa stiu su eu cum pot recupera o carte de munca in conditiile in care firrma la care am lucrat s-a desfiintat iar cei de la ITM imi spun ca pt asta imi trebuie o imputernicire de la firma sa imi pot cere asa ceva de la ei..(poate nu au avut chef de mine la data respectiva si m-au trimis la plimbare).Eu nu mai am cum sa iau legatura cu nicio persoana din cadru acelei firme ce s-a desfiintat de cel putin 6 - 7 ani . Pe mine ma intereseaza sa recuperez vechimea de pe aceea carte de munca . unde ma pot adresa si ce trebuie sa fac nu stiu.
Multumesc pt raspunsuri
[quo
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 9 Aprilie 2014
1. Carnetul de munca este proprietatea dvs., a titularului lui, nu e nici a angajatorului si nici a ITM.

2. - Asa ca daca acest carnet de munca se afla la ITM aceasta institutie trebuie sa il predea titularului de drept.
- Nu aveti nevoie de imputernicire de la angajator ca sa va ridicati carnetul de munca al dvs.

3. Daca ITM insista sa nu va dea carnetul de munca faceti o sesizare la Inspectia Muncii, pe e-mail, la: comunicare@inspectiamuncii.ro
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@ c0stel

Carnetul de munca este al dvs ? Exista dovada ca acest carnet de munca s-a predat la ITM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinutzu1979 alinutzu1979 Buna ziua, Din septembrie anul trecut, am incetat CIM cu vechea firma unde lucram. Nici pana in ziua de azi nu mi-am primit Carnetul de Munca. Firma nu este ... (vezi toată discuția)
Itm - mi-a pierdut cartea de munca cum procedez anne_marieee anne_marieee Am lucrat la firma x in data de 1.08.2009 am semnat cerere somaj contabila mi-a spus ca cei de la itm nu mai gasesc cartea mea de munca, nu stiu ce sa fac cum ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)