Buna ziua
As vrea sa stiu su eu cum pot recupera o carte de munca in conditiile in care firrma la care am lucrat s-a desfiintat iar cei de la ITM imi spun ca pt asta imi trebuie o imputernicire de la firma sa imi pot cere asa ceva de la ei..(poate nu au avut chef de mine la data respectiva si m-au trimis la plimbare).Eu nu mai am cum sa iau legatura cu nicio persoana din cadru acelei firme ce s-a desfiintat de cel putin 6 - 7 ani . Pe mine ma intereseaza sa recuperez vechimea de pe aceea carte de munca . unde ma pot adresa si ce trebuie sa fac nu stiu.
Multumesc pt raspunsuri
[quo
1. Carnetul de munca este proprietatea dvs., a titularului lui, nu e nici a angajatorului si nici a ITM.
2. - Asa ca daca acest carnet de munca se afla la ITM aceasta institutie trebuie sa il predea titularului de drept.
- Nu aveti nevoie de imputernicire de la angajator ca sa va ridicati carnetul de munca al dvs.
3. Daca ITM insista sa nu va dea carnetul de munca faceti o sesizare la Inspectia Muncii, pe e-mail, la: comunicare@inspectiamuncii.ro
Carte de munca
alinutzu1979
Buna ziua,
Din septembrie anul trecut, am incetat CIM cu vechea firma unde lucram. Nici pana in ziua de azi nu mi-am primit Carnetul de Munca. Firma nu este ... (vezi toată discuția)