avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua,

Din septembrie anul trecut, am incetat CIM cu vechea firma unde lucram. Nici pana in ziua de azi nu mi-am primit Carnetul de Munca. Firma nu este in insolventa, faliment sau orice astfel de procedura. pur si simplu mi se spune ca inca e la ITM si ca aia nu o dau. Am trimis scrisoare la firma respectiva sa-mi elibereze Carnetul de Munca dar nu mi-au semnat de primire. Am trimis si o sesizare pe mail la ITM Bucuresti (petitii@inspectiamuncii.ro) dar deocamdata nu am primit nici un raspuns. Ce pot face mai departe?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 22 Aprilie 2010
Buna ziua,
poate ar mai bine sa mergeti personal la ITM sa ridicati carnetul. Oricum, acestia nu o predau decat titularului sau altor persoane imputernicite ( la notar)..
Personal nu puteti merge la ITM sau la firma? Raspunsul de la inspectia muncii il primiti in 30 de zile si va va spune ca petitia a fost directionata catre ITM de care apartine firma.
alinutzu1979 a scris:

Buna ziua,

Din septembrie anul trecut, am incetat CIM cu vechea firma unde lucram. Nici pana in ziua de azi nu mi-am primit Carnetul de Munca. Firma nu este in insolventa, faliment sau orice astfel de procedura. pur si simplu mi se spune ca inca e la ITM si ca aia nu o dau. Am trimis scrisoare la firma respectiva sa-mi elibereze Carnetul de Munca dar nu mi-au semnat de primire. Am trimis si o sesizare pe mail la ITM Bucuresti (petitii@inspectiamuncii.ro) dar deocamdata nu am primit nici un raspuns. Ce pot face mai departe?

Multumesc frumos

Sesizarea dvs a ajuns la Inspectia Muncii si nu la ITM Bucuresti .... Luati legatura cu ITM-ul local si vedeti ce spune inspectorul la care este arondat fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca ( pentru recuperare vechime ) c0stel c0stel Buna ziua As vrea sa stiu su eu cum pot recupera o carte de munca in conditiile in care firrma la care am lucrat s-a desfiintat iar cei de la ITM imi spun ca ... (vezi toată discuția)
Adresa itm sector 1 weronik68 weronik68 buna ziua. vreau sa aflu adr itm sect 1 eventual un nr de tel.vreau sa stiu unde se afla cartea mea de munca.patronul spune ca e la itm .cei de acolo nu o ... (vezi toată discuția)
Cum poti denunta firma angajatoare dcuanita dcuanita Buna Sunt angajata unei firme din Bucuresti, firma de recrutare merchandiseri, promoteri etc din data de 1.11.2014 cu contract de munca cu norma intreaga 8 ... (vezi toată discuția)