avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea de mai jos:
- daca bunicii doresc sa lase mostenire nepotului un apartament, cum pot sa faca acest lucru? Prin testament (in acest caz mai e nevoie de succesiune?), sau sint alte forme legale. Precizez ca copilul are sub 1 an.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:40, 12 Noiembrie 2014
In acest caz Testamentul este cea mai buna soluție. Bunurile care se transfera prin testament nu mai sunt supuse dezbaterii succesorale
In cazul testamentului, cand mostenitorul (adica copilul) doreste sa intre in posesia bunului (apartamentul in cazul de fata) e nevoie sa se mai faca succesiune, sau se poate face simplu intabularea pe el. Ce ale cheltuieli ar mai implica la momentul respectiv (al intrarii in posesia bunurilor)?
Va multumesc.
Simpla acceptare a mostenirii testamentare nu este echivalenta cu un certificat de mostenitor.
Beneficiarul testamentului trebuie sa solicite deschiderea procedurii succesorale la un notar public de la locul ultimului domiciliu al persoanei decedate.

Dv. va exprimati astfel :"In cazul testamentului, cand mostenitorul (adica copilul) doreste sa intre in posesia bunului (apartamentul in cazul de fata)........"
Nu trebuie sa uitati ca mostenitorul nu intra in posesia bunului cand doreste ci atunci cand testatorul(cel care a facut testametul) decedeaza !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danbente danbente Tatal meu a decedat in anul 2000. La un an dupa,in 2001, decedeaza mama lui. Inainte de deces, mama trece pe numele ei prin intabulare toate bunurile si ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)