avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM care sa combine programul inegal de lucru si munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM care sa combine programul inegal de lucru si munca la domiciliu; doua "job-uri" cu norma intreaga.

Va salut!

As vrea sa cunosc opinia voastra pe un subiect mai nou. Credeti ca se poate combina munca la domiciliu cu programul inegal de lucru, la acelasi angajator, in cadrul aceluiasi contract individual de munca?
A doua problema: pot cumula doua CIM-uri, cu norma intreaga, la angajatori diferiti, pe functie similara (sef serviciu/birou resurse umane)?, la companii cu obiect de activitate diferit?
Detalii: caut o solutie ideala pentru a avea doua locuri de munca. Nu as vrea sa renunt complet la actualul loc de munca (firma este in procedura de dizolvare, insa vreau sa termin treaba aici, pana la final, pentru ca sunt angajat de la momentul infiintarii acesteia). Intre timp, am obtinut, prin concurs, al doilea job.Am discutat cu managerul companiei de spre postul nou obtinut, propunandu-i sa muncesc, pentru inceput, pe perioada de proba, 1/2 norma (4 ore pe zi). Postul este, momentan, pe perioada determinata. Mi-a comunicat ca va fi mult de munca si nu se poate doar 4 ore pe zi. Mi-a dat un ragaz de gandire iar acum ma gandesc sa "ofertez" pentru 6 ore/zi. In concluzie, "planul" meu este asta si as vrea sa stiu cat este de legal, conform legislatiei:

1) Actualul loc de munca - perioada nedeterminata - program de lucru - de luni pana vineri, 5 ore pe zi + munca la domiciliu 15 ore, sambata si duminica;

2) Al doilea loc de munca - perioada determinata - 6 ore/zi, de luni pana vineri.

Daca nu se poate cu munca la domiciliu, este "ok" program inegal de lucru, de luni pana vineri 5 ore/zi (exemplu - de la orele 15:00 - 20:00) si 15 ore sambata+duminica, tot la sediul angajatorului, in conditiile in care programul de lucru normal este de la orele 08:00 - 16:00, de luni pana vineri?

Multumesc, anticipat, pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 10 Aprilie 2014
@ Aqua_blue

.... Credeti ca se poate combina munca la domiciliu cu programul inegal de lucru, la acelasi angajator, in cadrul aceluiasi contract individual de munca?


Este posibil asaa ceva, dar numai in baza a doua c.i.m. diferite , unul cu munca la domiciliu si unul cu program inegal de munca.


A doua problema: pot cumula doua CIM-uri, cu norma intreaga, la angajatori diferiti, pe functie similara (sef serviciu/birou resurse umane)?, la companii cu obiect de activitate diferit?


Orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Dea semenea, dispozitiile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

In speta, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)
Cumul functii la acelasi angajator ovidiu_is ovidiu_is Buna ziua , In cadrul companiei in care lucrez , s-a trimis un anunt prin intermediul caruia ni se aduce la cunostinta ca putem incheia un nou contract de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)