Buna ziua! Incerc sa va spun pe scurt intamplarea prin care am trecut si va rog sa-mi dati o solutie, daca exista: asadar, acum ceva timp primesc o adresa prin care mi se spune ca urmeaza sa fiu executat silit, poprire din salariu. E specificat faptul ca se poate face contestatie in termen de 5 zile. Ma duc sa discut cu un avocat, dupa vreo 3 zile si el imi spune ca e destul de tarziu si trebuie sa introducem a doua zi contestatia, altfel nu am nicio sansa. Eu nu aveam banii necesari pt onorariu si taxa de timbru si renunt. Dupa o luna de zile, fac rost de bani si ma duc la alt avocat. Acesta accepta sa faca contestatia, nespecificand ca e expirat termenul. Eu, bucuros, nu intreb nimic, fiind sigur ca avocatul stie ce face. Are loc procesul, care dureaza cateva luni, cu probe si tot ce trebuie si la final primesc hotararea in care mi se spune ca nu este acceptata contestatia deoarece a fost intrudusa tardiv. Am palit cand am vazut raspunsul si avocatul mi-a spus ca putem face recurs, dar sa demonstrez eu de ce nu am depus contestatia la timp, aducand probe. Pai, eu nu am asa ceva. Mi se pare ca acesta a stiut de la inceput ca asa se va intampla dar a profitat de naivitatea mea, jefuindu-ma in stil mare. Spuneti-mi, va rog, ce pot face in acest caz. Multumesc
Cand v-ati prezentat la cel de-al doilea avocat, cunosteati foarte bine ca nu mai sunteti in termen, asadar v-ati asumat acest risc. Intrucat avocatul a formulat contestatia, v-a aparat, a incercat sa va ajute cat i-a stat in putinta, el, potrivit contractului, si-a facut treaba, adica nu v-a jefuit nimeni.
In cadrul un litigiu, intotdeauna o parte castiga si o alta pierde. Cel care pierde, nu poate sa considere ca aparatorul sau l-a jefuit, ci doar ca a pierdut un caz, din pacate, cazul dvs.:(
Da, " jefuit " nu este termenul potrivit. Dar pentru ca a profitat de client, stiind din start ca nu are sanse de izbanda, nu se poate numi OMENIE. Putea d-l avocat sa-i aduca la cunostinta clientului ca nerespectand termenul legal, nu-i va fi admisa actiunea. Se numeste EXCROCHERIE.
Mai sunt si client care insista sa faca actiuni sau sa declare recursuri chiar daca le spui ca nu au sanse....Actiunea in cazul defata nu va avea success pentru ca nu poate demonstra ca avocatul nu I-a prezentat situatia clara privind speta sa.Dpdv deonotlogic ar putea avea mustrari, insa omul a muncit in dosar si trebuia sa fie platit pentru efortul depus, nu pentru rezultat, obligatia avocatului fiind de diligenta si nu de rezultat.