avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala caine fara lesa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala caine fara lesa

Buna ziua ! As dori mult sa ma informati asupra unor aspecte cu privire la amenda contraventionala pe care am primit-o, deoarece tocmai iesisem din scara blocului iar lesa cainelui se afla in mana mea.Doi politisti de la politia locala, m-au vazut si m-au intrebat cum ma numesc.Eu de buna credinta am spus, unul dintre acestia(fara a se legitima in prealabil si nu stiu daca aveau si ordin de serviciu) au transmis prin statie numele meu, mi-au facut o fotografie cu telefonul, ceea ce nu cred ca este legal, si mi-au spus ca imi vor trimite amenda acasa.Nu spun ca nu am fost vinovata, insa eu doresc sa contest aceasta amenda, deoarece din cate cunosc eu, ele se aplica gradual,probabil ca ar fi fost normal sa primesc un avertisment( am primit 200 lei cu posibilitate de achitare 100 lei in 48 de ore).Si cred( asta va rog sa-mi spuneti Dvs.) ca p.v.nu se incheie in lipsa contravenientului, si mai mult decat atat au scris d-nii politisti ca ' persoanele de fata refuza calitatea de martor' ( minciuna grosolana ca de fata nu s-a aflat nici o persoana, motiv pentru care zic eu ca acest lucru atrage nulitatea acestui proces verbal.Va rog sa-mi spuneti daca sa ma lupt cu morile de vant in tribunal, sau sa constientizez ca traiesc in Romania , un teritoriu cu o populatie si nu un popor , supus unor legi care nu numai ca sunt facute pentru " STRUTI" , insa cei care le aplica nici macar nu sunt evaluati...Oare legea aceasta nu trebuia promovata, in asa fel ca oamenii sa cunoasca indeaproape aplicarea ei ? Sunt batrani care isi alina singuratatea cu acest patruped, numit din antichitate" prietenul omuilui", care nu stau pe internet sa-si asume toate aceste ' minunatii'! Oare am rezolvat problema comunitarilor si acum castigam bani la buget de pe urma acestor caini iubiti de stapanii lor, ingrijiti, cu carnet de sanatate, cu punngi menajere in buzunar si cu tot ce implica cresterea si intretinerea lui ? Eu aveam lesa in mana, inca odata ma repet....De ce am primit amenda ? Va rog sa ma credeti ca in ziua aceea am facut depresie pentru faptul ca traiesc in aceasta tara( a nustiu cata depresie )...Am simtit ca imi venea sa urlu, sa strig in gura mare ca este o nedreptate...insa cine sa ma auda ??????Foarte trist, dar adevarat....Daca puteti sa-mi dati niste sfaturi juridice va rog sa o faceti, nu stiu cat iubiti animalele, insa eu cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat le iubesc mai tare ! Va doresc numai bine , cu dorinta de a ne vindeca de ceea ce este inuman !
Cel mai recent răspuns: mishulete , utilizator 15:29, 8 Ianuarie 2019
Existenta probei foto va dezavantajeaza si scade considerabil sansele de obtinere hotarare favorabila in cazul unei eventuale contestarii a PV
Aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Nu ati precizat daca rasa cainelui face parte din categoria incadrati drept agresivi
Teoretic,in spatiul public cainii trebuie sa fie plimbati cu botnita si lesa...
Cainele este un cocker, nu are nevoie de botnita conform legislatiei, si daca vreti sa ma ajutati, spuneti-mi care lege reglementeaza fotografiile ca si proba la dosar., si inca ceva, ""Art. 27 spune asa
Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, asta spune in legea de aplicarea amenzilor contraventionale, si tot aici se face mentiunea ca iprocesul verbal trebuie sa contina numele si prenumele unui martor precum si semnatura acestuia, ori v-am spus ca procesul verbal a fost facut in lipsa mea, iar la martori(care de fapt nu au existat, agentul face mentiunea mincinoasa " persoanele de fata refuza calitatea de martor' )
Eu nu am primit procesul verbal cu confirmare de primire ! Cred ca toate aceste amanunte trebuiesc respectate !Va multumesc si astept raspunsul Dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie existenta martorului
In cazul dv ,poza poate fi apreciata drept " dovada"
Referitor la circumstantele realizarii pozei,ca nu vi s-a solicitat acordul ....pentru dovedirea contraventiilor/infractiunilor ,dispozitia in vigoare nu prevede obligatia acordului contravenientului
/infractorului
Eu nu ma consider infractor, si din cate cunosc eu, pozele reprezinta dovezi in procese penale, nu in astfel de cazuri...Dar incerc sa contest, nu pentru ca patrupedul meu nu ar merita 200 lei, ci pentru a simti ca ma aflu in Uniunea Europeana...cu pensionari sub limita saraciei, cu gropi in loc de strazi, cu copii abandonati si omorati de caini fara stapan, cu parlamentaru corupti, insa cu amenzi fara fapta a fi avertizata, deoarece asa-i romanul....pica para malaiata in gura lui natafleata !!!! Va doresc numai bine si iertati-ma daca am depasit anumite limite !!!!
Un capat al lesei era la dvs in mana , celalat capat era de gatul catelului ? Mergeti la judecatorie si contestati procesul verbal , poate aveti vreo sansa. Apropo , sunteti cumva din sectorul 3 ? Cred ca au plan la amenzi politistii comunitari din sectorul 3 , toata lumea se plange de ei.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Cum se contesta procesul verbal - cainele nu a purtat botnita Melidna12 Melidna12 buna ziua, am fost amendata in baza unei hotarari al consilului local pentru ca am plimbat cainele pe strada principala fara sa aibe botnita pusa...pe bot. Ii ... (vezi toată discuția)