Buna ziua ! As dori mult sa ma informati asupra unor aspecte cu privire la amenda contraventionala pe care am primit-o, deoarece tocmai iesisem din scara blocului iar lesa cainelui se afla in mana mea.Doi politisti de la politia locala, m-au vazut si m-au intrebat cum ma numesc.Eu de buna credinta am spus, unul dintre acestia(fara a se legitima in prealabil si nu stiu daca aveau si ordin de serviciu) au transmis prin statie numele meu, mi-au facut o fotografie cu telefonul, ceea ce nu cred ca este legal, si mi-au spus ca imi vor trimite amenda acasa.Nu spun ca nu am fost vinovata, insa eu doresc sa contest aceasta amenda, deoarece din cate cunosc eu, ele se aplica gradual,probabil ca ar fi fost normal sa primesc un avertisment( am primit 200 lei cu posibilitate de achitare 100 lei in 48 de ore).Si cred( asta va rog sa-mi spuneti Dvs.) ca p.v.nu se incheie in lipsa contravenientului, si mai mult decat atat au scris d-nii politisti ca ' persoanele de fata refuza calitatea de martor' ( minciuna grosolana ca de fata nu s-a aflat nici o persoana, motiv pentru care zic eu ca acest lucru atrage nulitatea acestui proces verbal.Va rog sa-mi spuneti daca sa ma lupt cu morile de vant in tribunal, sau sa constientizez ca traiesc in Romania , un teritoriu cu o populatie si nu un popor , supus unor legi care nu numai ca sunt facute pentru " STRUTI" , insa cei care le aplica nici macar nu sunt evaluati...Oare legea aceasta nu trebuia promovata, in asa fel ca oamenii sa cunoasca indeaproape aplicarea ei ? Sunt batrani care isi alina singuratatea cu acest patruped, numit din antichitate" prietenul omuilui", care nu stau pe internet sa-si asume toate aceste ' minunatii'! Oare am rezolvat problema comunitarilor si acum castigam bani la buget de pe urma acestor caini iubiti de stapanii lor, ingrijiti, cu carnet de sanatate, cu punngi menajere in buzunar si cu tot ce implica cresterea si intretinerea lui ? Eu aveam lesa in mana, inca odata ma repet....De ce am primit amenda ? Va rog sa ma credeti ca in ziua aceea am facut depresie pentru faptul ca traiesc in aceasta tara( a nustiu cata depresie )...Am simtit ca imi venea sa urlu, sa strig in gura mare ca este o nedreptate...insa cine sa ma auda ??????Foarte trist, dar adevarat....Daca puteti sa-mi dati niste sfaturi juridice va rog sa o faceti, nu stiu cat iubiti animalele, insa eu cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat le iubesc mai tare ! Va doresc numai bine , cu dorinta de a ne vindeca de ceea ce este inuman !
Este - exces de zel - mi-as dori sa faceti contestatie si fapta daca ea exista cu adevarat sa fie sanctionata cel mult cu un avertisment . Probabil ca ar fi mult mai corect . In cazul nostru, pot sa va spun ca de doi ani, sesizam politia si DSV -ul din Iasi in legatura cu 3 caini pe care vecinii nostrii ii lasa liberi pe drum - pe domeniu public - ne-au atacat si speriat atat nepoteii cat si alti copii si nu au primit decat 5 avertismente de la politia rurala. Astazi dupa mai bine de doi ani, acesti caini sunt tot pe drum, nesupravegheati ! Concluzia ? ... Resimt aceleasi sentimente ca si dvs in legatura cu tara in care traim !
Pot sa confirm ca au plan pt. ca am patit o chestie similara pe Campia Libertatii, gen, cainele meu pui mic de 5 luni jack russell, abia scos afara prima oara, l-am lasat putin sa miroasa pamantul si in timp ce mirosea rahatul altui caine pe pamantul noroios si plin de gunoaie, m-am trezit cu un militian si o militianca in spatele meu, .... m-au urmarit vreo 5 minute incontinuu dupa care m-au chemat la ei, la fel, nu s-au identificat, mi-au facut observatii ca la scoala de ce plimb cainele pe domeniu public.., mi-au spus ca Primaria sectorului are o campanie asidua de curatenie in sector..nu am auzit sau citit de aceasta campanie nicaieri....., (2. nu stiu nici daca spatiul acela apartine de Mega Image sau de domeniul public) si m-au intrebat daca vreau sa semnez amenda, in caz ca mi-ar da-o....logic raspunsul meu a fost negativ pt. ca m-am straduit sa le explic ca e un pui care face in casa si abia invata mediul de afara si nu mi se pare normal sa ma abordeze si amendeze ca pe un contravenient in conditiile in care pe o strada mai sus troneaza resturile imense ale cainilor de talie mare, in fiecare zi; ....da, sunt de acord cu un avertisment, inregistrat, reamintirea regulilor din legea exacta despre detinerea de caini etc. (ca la circulatie de ex.). Bineinteles ca mi-au trimis amenda, mi-a venit recomandata, amenda in care au scris ca persoanele aflate de fata refuza calitatea de martor desi nimeni nu a fost intrebat/chemat sa fie martor oficial la scena....si era multa lume in jur, inclusiv amicul cu care eram. Eu una pot numi lucrul asta, "hai sa mai scoatem cu japca niste bani de la fraierii de locuitori". Asa mi-am luat eu amenda ca un delincvent, pt,. ca am fost 'prinsa' cu un patruped care facea inca la pampers, mirosind cacatul altor caini, pe o bucata de pamant noroios, imputit si acoperit cu gunoaie si resturi de animale. Iertati-mi limbajul direct pe ici, pe colo, dar asta e realitatea. :( Nu stiu daca ii mai pasa cuiva ca mi-au traumatizat cainele si ii simte pe militieni de la o posta iar eu a trebuit sa ma indop cu calmante pt. ca sunt depresiva, idealista si prea bine crescuta pt. societatea actuala (puteam sa le dau un nume si o adresa imaginara, daca eram pe stil 'smecher').
Nu puteai sa le dai ceva imaginar pentru ca te verifica in baza de date.
Mai este o chestie, cand vezi langa tine un politist te abtii in acel moment sa comiti o contraventie, de obicei o iau ca un atac personal, ca sfidare. Sunt o gramada care si-au luat amenda pentru ca au traversat neregulamentar pe langa un politist. Eu am scapat o data cu avertisment, printr-o atitudine foarte colaboratoare (am gresit, aveti dreptate, va rog sa ma iertati...) dar n-au uitat sa-mi spuna: "eu de ce crezi ca sunt aici?"
mishulete
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cainii trebuie tinuti in lesa din momentul parasirii domeniului privat (apartament). Lesa nu e folositoare daca e la dvs. in mana. In momentul acela se putea apropia un copil de 2 ani de dupa colt si sa se sperie sa cada cu capul de asfalt, cainele l-ar fi putut musca, copilul traumatizat, si doar Dvs. cu lesa l-ati fi putut controla. Militez pentru tinerea in lesa, indiferent de marimea si varsta cainelui, pentru ca doar asa ii puteti controla in momente impredictibile. Plus siguranta si linistea celor din jur, inclusiv a celor de 2 ani, care vor creste duca viitorul si sa produca pensiile pentru cei batrani.