Am o hotarare definitiva si irevocabila privind un litigiu de munca.
Am cerut printr-un executor judecatoresc punerea in executare a sentintei
Problema mea e urmatoare: societatea refuza sa puna in aplicare hotararea si nici nu are bunuri care sa poate fi executate silit, pe scurt nu are nimic.
As dori un sfat la ce as putea face in continuare (plangere penala, cerere de faliment a firmei cu tragere la raspundere a administratorului) si care ar fi demersurile de urmat.
Multumesc
Bun, nu vreti sa raspundeti, va spun in ambele cazuri:
Art. 83. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile calculate de la data cererii de executare adresate unităţii de partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 6 luni ori cu amendă.
Art. 84. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amendă.
Art. 85. - Răspunderea pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 83 şi 84 revine persoanelor care aveau obligaţia de a dispune plata salariilor sau, după caz, reintegrarea salariatului respectiv.
Art. 86. - (1) În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 83 şi 84 acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate.
(2) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Daca va aflati in una dintre situatiile de mai sus, anexati o copie dupa hotararea definitiva la plangerea penala pe care o veti intocmi si o veti depune la parchetul judecatoriei de pe raza caruia domiciliati.
Nerespectarea hotararii judecatoresti privind reintegrarea pe post precum si plata salariilor pana la data reintegrarii constituioe infractiune. Daca angajatorul refuza sa respecte hotararea , faceti plangere penala la parchet sau politie. Nu cred ca reprezentantul angajatorului ar fi dispus sa ajunga cercetat penal si poate chiar condamnat....