avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Redactarea recursului la Curtea de Apel!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Redactarea recursului la Curtea de Apel!

Avand in vedere faptul ca redactarea recursului la curtea de apel se prelungeste desi am solicitat printr-o cerere motivata redactarea lui pentru a putea fi investit, este vorba de un litigiu de munca castigat de mine atat pe fond cat si la recurs. Exista un termen in care pot solicita reincadrarea in munca la acelasi loc de munca sau angajatorul trebuie sa ma astepte pana la solicitarea mea privind reincadrarea? Mentionez ca recursul a fost in data de 24.03.2009 iar eu am solicitat urgentarea redactarii pe data de 07.04.2009.Legea spune ca in decurs de 30 de zile trebuie redactat. As putea sa solicit o audienta la presedintele Curtii de Apel in acest caz?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:12, 24 Aprilie 2009
Legea 168/1999:
Art. 79
(1) Hotararile instantei de fond sunt definitive.

Art. 84
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda.
Art. 85
Raspunderea pentru savarsirea infractiunilor prevazute la art. 83 si 84 revine persoanelor care aveau obligatia de a dispune plata salariilor sau, dupa caz, reintegrarea salariatului respectiv.

Art. 86
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 83 si 84 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Codul muncii:
Art. 289.
Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
pakos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare in parte a sentintei in recurs! florinsadova florinsadova Am castigat procesul intr-un litigiu de munca pe fond .Atat eu cat si angajatorul am facut recurs.A fost admis recursul meu privitor la cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in vechiul loc de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Imi poate explica cineva daca la reintegrarea in vechiul loc de munca dupa o sentinta data de tribunal se intocmeste un nou contract de munca sau e ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)