avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Recuperare documente de la membrii exclusi
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Recuperare documente de la membrii exclusi

Buna ziua,

Am dat afara 2 asociati dintr-un ONG.

Problema este ca toate actele se afla la unul din fostii asociati, iar acesta refuza sa le predea catre noi asociati.

Puteti sa imi spuneti, va rog, cum putem sa il "obligam", legal vorbind, sa ne predea actele?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 18:49, 15 Aprilie 2014
FORMULATI O NOTIFICARE PRIN CARE LE SOLICITATI RESTITUIREA ACTELELOR,IN CAZ CONTRAR ,solicitati printr-o actiune obligarea lor.Mult mai simplu ar fi sa obtineti duplicate de pe actele respective decat sa va judecati.
Dar cum au ajuns la acel asociat? Era si membru in Consiliul Director, sau in Comisia de Cenzori / era Cenzor? Sau avea vreo functie executiva? Oricum, daca sunt actele asociatiei si el refuza sa le predea, fiind proprietatea asociatiei si el nemaiavand vreo calitate in asociatie, legal nu le poate pastra.... si ar trebui sa il notificati prin executor judecatoresc sa ii stabiliti data, ora si loc in care sa le predea pe baza de proces-verbal de predare primire, cu sublinierea ca refuzul predarii va atrage formularea inclusiv de plangere penala pentru infractiunea de abuz de incredere. Dar atentie ca decizia de excludere sa fie legal si statutar luata si respectivul sa fie informat asupra acesteia si sa nu o fi atacat in instanta in termenul legal si sa fi obtinut suspendarea ei, ca atunci pe penal nu merge....
As merge pe varianta cu obtinerea de duplicate, mai exact copii certificate dupa inscrisurile din dosarul aflat in arhiva Judecatoriei. Cerere de solicitare acte depusa la Registratura + Taxa de timbru judiciar 1 leu/pagina achitata la Trezorerie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj shadowgrave shadowgrave Buna, Am o \\"mica-mare\\" problema intr-o asociatie non-profit. Pe scurt unul din asociati cauta sa ma santajeze in diferite moduri dar a tot esuat si ... (vezi toată discuția)
Refuz predare documente administrator demisionar gera905 gera905 Buna seara. Administratora demisionara refuza sa predea documentele asociatiei. Trebuie reclamatie la primarie, politie? Multumesc (vezi toată discuția)
Predare acte asociatie de proprietari sebopr sebopr Buna, stie cineva sa-mi spuna cum se poate obliga o cunducere a unei asociatii de proprietari, recent schimbata din functie in urma unei adunari generale ... (vezi toată discuția)