Am o "mica-mare" problema intr-o asociatie non-profit. Pe scurt unul din asociati cauta sa ma santajeze in diferite moduri dar a tot esuat si ultimalui lui gaselnita e ca ar intentiona sa depuna plangere penala. In cazul in care se concretizeaza actiunea lui raspund doar eu pentru eventualele consecinte? Eu sunt presedinte si m-am ocupat de acte dar nu mai am acces la ele de 1 luna pentru ca sediul e la asociatul cu pricina si refuza sa mi le mai dea. Asociatia are platite toate impozitele iar lichiditati nu sunt.
Faceti o notificare asociatului pentru a va asigura accesul la sediul asociatiei. In cazul in care vi se refuza accesul, faceti o sesizare la politie. Eventual, dupa ce intrati in posesia actelor, schimbati sediul asociatiei.
Chiar daca sa zic ca intru in posesia actelor, sediul nu pot sa il schimb fara modificarea statutului deci implicit ar urma ca asociatii sa semneze noile acte ceea ce nu cred ca va mai putea fi rezolvat. Inrebarea mea principala era, daca depune plangere penala eventualele repercusiuni sunt doar asupra presedintelui sau si a celorlalti 2 membrii?
Faceti urgent ceeea ce vi s-a recomandat in postarea de mai sus. Actele asociatie trebuie sa stea la sediu si la presedinte care reperezinta asociatia.