avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj

Buna,

Am o "mica-mare" problema intr-o asociatie non-profit. Pe scurt unul din asociati cauta sa ma santajeze in diferite moduri dar a tot esuat si ultimalui lui gaselnita e ca ar intentiona sa depuna plangere penala. In cazul in care se concretizeaza actiunea lui raspund doar eu pentru eventualele consecinte? Eu sunt presedinte si m-am ocupat de acte dar nu mai am acces la ele de 1 luna pentru ca sediul e la asociatul cu pricina si refuza sa mi le mai dea. Asociatia are platite toate impozitele iar lichiditati nu sunt.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: shadowgrave , utilizator 18:35, 3 Mai 2014
Faceti o notificare asociatului pentru a va asigura accesul la sediul asociatiei. In cazul in care vi se refuza accesul, faceti o sesizare la politie. Eventual, dupa ce intrati in posesia actelor, schimbati sediul asociatiei.
Chiar daca sa zic ca intru in posesia actelor, sediul nu pot sa il schimb fara modificarea statutului deci implicit ar urma ca asociatii sa semneze noile acte ceea ce nu cred ca va mai putea fi rezolvat. Inrebarea mea principala era, daca depune plangere penala eventualele repercusiuni sunt doar asupra presedintelui sau si a celorlalti 2 membrii?
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
shadowgrave, utilizator
Daca nu ati facut nimic ilegal, de ce va puneti problema de rezultatul acelei plangeri penale? Si de ce plangere penala?
Ilegal nu am facut nimic dar actele nefiind la mine pot sa banuiesc ca la o eventuala plangere facuta sa ma trezesc cu acte lipsa.

Intrebarea cu plangerea penala mi-o pun si eu.

Faceti urgent ceeea ce vi s-a recomandat in postarea de mai sus. Actele asociatie trebuie sa stea la sediu si la presedinte care reperezinta asociatia.

Alte discuții în legătură

Pierdut acte contabile Ssiennas Ssiennas Buna ziua, Am o societate care nu presteaza activitate, dar nici nu este suspendata. Din societate am remarcat ca s-au pierdut actele contabile din ... (vezi toată discuția)
Unde se tin actele organizatiei? Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Exista o lege care prescrie unde trebuiesc tinute actele (financiare si nu numai) ale unei firme sau organizatii (in acest caz este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 inregistrare ong Stefy26 Stefy26 Buna seara! Am cateva nelamuriri legate de completarea declaratiei 010 pentru inregistrarea fiscala a unui ONG, daca ma puteți ajuta. 1. Ce completez la ... (vezi toată discuția)