Buna seara!
Am cateva nelamuriri legate de completarea declaratiei 010 pentru inregistrarea fiscala a unui ONG, daca ma puteți ajuta.
1. Ce completez la domiciliul fiscal?
Asociatia are sediul social fara activitate la sediu, sediul fiind doar pentru corespondenta. Inca nu am un punct de lucru sau un alt spatiu de desfasurare a activitatilor (activitatea asociatiei nu a fost inceputa inca).
2. Care este forma juridica din nomenclanator pentru asociații nonprofit ? Nu am gasit pe site-ul ANAF.
3. La pct. 7 din sectiunea III - contabilitatea este organizata si condusa pe baza de contracte de prestari servicii - inca nu am contabil. Aici voi bifa "NU" ? implicit, nici anexa nu am cu ce date sa o completez...
4. Ce document trebuie sa am pentru a atesta calitatea de reprezentant legal, in completarea declaratiei (sunt membru fondator si presedinte al asociatiei) ?
5. Mai trebuie completata si partea V - Date privind sectiunile completate, cu sectiunea A ?
6. La secțiunea C - pentru impozitele directe datorate, stiu ca trebuie sa bifez doar impozit pe profit. E nevoie sa completez la data de luare in evidenta? Si daca da, ce anume?
7. Ce alte acte sunt necesare a fi depuse o data cu declaratia 010?
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. la domiciliul fiscal treceti sediul social daca nu difera cele doua 2. la pct.III 5 din formular, la forma juridica se trece "AFJ" si la III.6 ref. "forma de propietate" nu se completeaza nimic. 3. asa este. bifati "nu" 4. statutul , ca acolo scrie care din membrii CD au calitate de a reprezenta ONG=ul deci sunt "reprezentant legal" 5. DA 6. mai bine intrebati la ANAF-ul de care apartineti, ca variaza interpretarea de la un ANAF la altul... 7. nu e o practica unitare, de regula iti cer sa le prezinti in original; hotarare judecatoresca definitiva, statut, acte pt sediu ( ex. contact de comodat si extras CF:). certificat de inscriere....
Formular 010
Praipan
Buna ziua!
Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni...
Multrumesc
PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)