avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale functia???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

functia???

buna seara,
1.sunt unic asociat si administrator al unui srl micro si trebuie sa i mi fac contractul de munca in termen de 60 de zile, dar problema este ca nu stiu exact ce functie pot sa imi trec si daca pot sa ma angajez "eu pe mine".
2. vreau sa angajez o a doua persoana dar care este medic intr-o institutie publica cu norma intreaga si mai are un al doilea loc de munca la un cabinet individual (nu al dansului) tot cu 8 ore (avand in vedere ca la medici se poate). a doua intrebare este daca pot sa il angajez intr-un srl si cu cate ore? (este vorba in cazul dansului pt prestari servicii si nu ar trebui sa stea zilnic un nr fix de ore ci doar cand ar avea de lucru).
va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:54, 30 Aprilie 2009
Va puteti angaja dvs pe dvs fara nicio problema. Veti semna la angajator in calitate de reprezentant al persoanei juridice, iar la angajat in calitate de salariat. Depinde cu ce functie doriti sa figurati. de exemplu administrator, v-ar placea?
2. Il angajati sau faceti conventie de prestari servicii? Daca il angajati, obligatia dvs ca angajator este sa ii cereti adeverinta de salariat de la locul unde are functia de baza. restul nu va intereseaza.
deci nu exista nici un fel de problema in a ma angaja ca administrator? deoarece stiam ca acu un an doi parca au fost ceva probleme in acest sens.
Nu mai sunt, s-a schimbat Legea 31/1990, este prevazuta situatia angajarii unicului asociat si administrator pe o functie salarizata in societate.
Cod COR 121004 Director societate comerciala, este cea mai potrivita.Medicul respectiv poate fi angajat cu timp partial, sa zicem 1 ora pe zi, cu functia de baza in alta societate.
davideg: dar daca persoana nu are studii superioare? administrator de ce nu ar fi potrivit?
2. unde este vreo restrictie la medici cu privire la timpul de lucru la mai multe societati/unitati? este vreo prevedere legala? ca ma intereseaza subiectul si pe mine si personal, nu am gasit. am angajat medici bine merci cu mai multe ore partial, indiferent unde lucrau...

Alte discuții în legătură

Asociatul unic poate fi angajat al propriei firme? Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Daca sunt asociat unic pot fi propriul meu anagajat.Ce functie pot ocupa? Pot avea contract part time? (vezi toată discuția)
Cod cor director sa nadia_odagiu nadia_odagiu va rog sa ma ajutati - nu stiu ce cod are in cor postul de director SA, acolo gasesc numai director SC (vezi toată discuția)
Cum poate asociatul unic al unui srl sa devina si administrator? rebe_ca rebe_ca cum poate sa devina administrator asociatul unic al unui srl sau daca se poate incheia intre asociatul unic al srl si societate un contract de munca? (vezi toată discuția)