avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare judecatoreasca

buna ziua,am avut de data de 9 al doilea termen pt reabilitarea judeactoreasca cand am ramas si in pronuntare.azi am intrat pe siteul judecatoriei si am gasit acest citat ! >Ora estimata: 08:30
Complet: P 04 NCPP
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza disp. art. 168 Cod penal raportat la art. 166 alin. 1 lit. b Cod penal dispune reabilitarea condamnatului M. C.P.
Document: Hotarâre 09.04.2014<

ce imi puteti zice..mi'au acordat reabilitarea sau ...ce credeti ca se poate intampla? :(( va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:35, 12 Aprilie 2014
Da, v-au admis cererea.
stiti care e urmatorul pas va rog frumos ? :/ ce ar treb sa fac eu ?:((
De la executari penale o sa se comunice la cazier. Daca o sa constatati ca nu s-a operat in cazier reabilitarea, atunci mergeti la instanta si legalizati hotararea. Cu aceasta mergeti la cazier.
1.Sentinta prin care se solutioneaza cererea de reabilitare are un termen de contestatie de 10 zile de la comunicare, prin urmare primul pas este acela de a astepta comunicarea minutei ( minuta =dispozitivul hotararii= ceea ce instanta a dispus).
Daca partile ( parchetul, in cazul de fata, caci dvs. nu aveti interes) nu formuleaza contestatie in termenul mai sus aratat, atunci hotararea ramane definitiva.
2.Apoi, termenul de redactare al hotararilor penale este de 30 de zile de la pronuntare.
Dupa redactarea hotararii, formulati o cerere adresata instantei pentru eliberarea unei copii legalizate a hotararii pronuntate, anexand in acest sens o taxa de timbru de 5.00 lei.
3.Dupa ramanerea definitiva a hotararii, instanta va comunica hotararea Inspectoratului Judetean de Politie respectiv- Serviciului Cazier Judiciar pentru cuvenitele mentiuni privind reabilitarea.
De asemenea in baza art.537 din noul cod de procedura penala, instanta dispune sa se faca mentiune despre aceasta , pe ambele exemplare al hotararii prin care s-a pronuntat condamnarea.
4.Avand in vedere ca exista posibilitatea unor disfunctionalitati de comunicare intre instanta si Serviciul Cazier Judiciar ,recomand sa va deplasati personal si sa depuneti o copie legalizata a hotararii la Serviciul Cazier Judiciar.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie? AHMED37 AHMED37 AHMED37 a deschis discutia Buna ziua.am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns va rog!sotul meu este condamnat la 7 ani a executat4ani si 7luni a ... (vezi toată discuția)
Permis Mada1911 Mada1911 Buna seara Vin și eu cu o întrebare și sper sa ma ajutați cu un răspuns va rog frumos In Februarie 2018 am făcut un accident fără victime ... (vezi toată discuția)
Lipsa solutiei pe portal.just florinflo29 florinflo29 mi s a amanat pronuntarea intr-un proces penal pana pe data de 17, iar acum nu gasesc pe portaljust solutia instantei. puteti sa mi spuneti de ce ? (vezi toată discuția)