avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tranzactii valutare fara aprobarea clientului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tranzactii valutare fara aprobarea clientului

Buna ziua. Sunt angajat de o firma straina cu sediul in Singapore. Primesc salariul in lire sterline intr-un cont din Romania. Ca orice tranzactie internationala, banii au un circuit mai "complicat", trecand prin mai multe banci. Acum cateva zile cand mi s-a trimis salariul, una dintre bancile intermediare (Erste Bank din Austria), si-a permis sa imi schimbe toti banii in RON, fara sa aiba nici o aprobare din partea nimanui, binenteles la un curs foarte slab. Binenteles ca banca mea m-a contactat sa ma intrebe daca acept tranzactia (nu puteau sa intre RON intr-un cont de GBP). Am refuzat si pana la urma am primit salariul in GBP. Ce pot face impotriva acestei banci din punct de vedere legal? Pot cere depagubiri? Cat de complicata e procedura, tinand cont ca e o banca din Austria? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Bani blocați în cont Zainea12 Zainea12 Bună ziua,Am un cont bancar international la bank Monese.Am incercat sa transfer unei persoane suma de 14000 lire sterline iar aceștia mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina - se pot incasa euro? vera8 vera8 Buna ziua, Intentionam sa vindem masina si am dori sa incasam EURO in contul din banca. Este posibil sau legea ne obliga sa incheiem contractul si ... (vezi toată discuția)
Cec bank tiberiu448 tiberiu448 buna ziua,am primit o notificare privind situatia contului ce il am la CEC BANK in care nu am mai inregistrat nici o operatiune in ultimele 10 luni,la care in ... (vezi toată discuția)