avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani blocați în cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani blocați în cont

Bună ziua,Am un cont bancar international la bank Monese.Am incercat sa transfer unei persoane suma de 14000 lire sterline iar aceștia mi-au blocat tranzacția si contul.La cererea lor le-am trimis documente doveditoare a provenienței banilor si motivul ptr care am facut acel transfer.Stiu ca tranzacțiile peste 10 mii trebuiesc verificate dar ideea este ca la mine au trecut 2 luni de cand am trimis actele doveditoare.Acum 3 saptamani am primit un mail de la ei unde au spus ca in termen de 7-10 zile ma vor contacta.....au trecut 21 zile de cand iei nici macar nu mai raspund la mail dapai sa imi dea un răspuns.Am sunat astăzi la protecția consumatorului si mi sa spus ca nu au drept de control asupra băncilor.Va rog frumos sa imi spuneti prin ce modalitate imi pot recupera bani,nu mi se pare normal sa le dau toate actele si sa stau cu banii blocați de 2 luni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:32, 13 Iunie 2020
Reiese din prezentarea dumneavoastră, că problema cu banii și banca o aveți în altă țară, nu în România.
Contul este international se poate face acest card si un românia,ideea este ca nu stiu ce as putea face cu cine sa iau legatura.eu vorbesc cu ei prin mail si in limba romana,adik chiar habar nu am bănuiesc că ar trebui cumva sa o pot rezolva

Dapix a scris:

Reiese din prezentarea dumneavoastră, că problema cu banii și banca o aveți în altă țară, nu în România.

Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
Zainea12, utilizator
Adresați-vă autorităților abilitate din țara unde ați procesat tranzacția. Protecția consumatorului din România nu are calitate juridică și nici competență teritorială în țara unde ați efectuat transferul banilor.

Banca MONESE nu există în România, deci autoritățile române nu vă pot ajuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii valutare fara aprobarea clientului ContSters319124 ContSters319124 Buna ziua. Sunt angajat de o firma straina cu sediul in Singapore. Primesc salariul in lire sterline intr-un cont din Romania. Ca orice tranzactie ... (vezi toată discuția)
Cum s-a fac sa-mi deblocheze banca contul? Piu.costel Piu.costel Buna ziua, dragi mei ma numesc Costel Piu. Și am constatat cu stupoare, în timp ce ma aflăm acasă în România. În holiday. Ca,,, contul meu bancar Royal ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi din strainatate intr-un cont anulat luisa_toma luisa_toma Saptamana trecuta am trimisi niste bani din strainatate in Romania ( din cont in cont) Fiindca contul din Romania n-a fost folosit cam de 6 luni, s-a inchis ... (vezi toată discuția)