avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solutionare plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solutionare plangere contraventionala

Am adresat plangere contraventionala la judecatoria sectorului 6 pentru anularea amenzii RATB primita in mod abuziv. Drept urmare, am primit o "rezolutie" in care mi se spune ca trebuie sa intocmesc o cerere de chemare in judecata si trebuie sa depun anumite acte, inclusiv taxa de timbru in valoare de 20 de lei.

Va rog sa ma indrumati daca are rost acest demers, daca am castig de cauza avand in vedere ca nu exista martori, ci este vorba de un abuz relatat de persoana amendata, daca are vreo importanta ca procesul verbal nu a fost semnat de persoana amendata.

De asemenea, va rog sa-mi spuneti in cat timp se prescrie amenda pentru ca ma gandesc ca asta ar fi cea mai buna varianta.

Mutlumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 11 Aprilie 2014
Din expunerea dv reies aspecte contradictorii Am adresat plangere contraventionala vs este vorba de un abuz relatat de persoana amendata,

Deci daca dv ati adresat plangerea contraventionala ,nu dv sunteti persoana amendata ?
Nu are importanta majora aspectul ca persoana contravenient a refuzat sa isi asume responsabilitatea de a semna PV contraventie
Referitor la prescrierea amenzii situatia este mai complicata ,deoarece daca in termenul legal contravenientul nu achita amenda,emitentul va declina competenta recuperarii amenzii in sarcina autoritatii fiscale responsabile domiciliului contravenientului
Autoritatea fiscala responsabila va introduce dosarul la debite in urmarire si va comunica contribuabilului in obligatia de plata la buget aferenta anului urmator existenta amenzii
Neplata obligatiilor la buget poate genera demararea procedurii de executare silita a contribuabilului
@ Tara Tara

Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Urmariti raspunsurile date si postati orice alta nelamurire cu privire la problema dvs pe topicul initial, intrucat voi inchide acest topic.

Va multumesc pentru intelegere.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate ierarhic superioara ratb TaraTara TaraTara Buna seara, Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)
Dovada plata amenda circulatie rutiera alinstefan2015 alinstefan2015 Buna ziua, Ieri am fost sanctionat de catre politia rutiera cu o amenda contraventionala, iar azi am efectuat plata. Va rog sa imi comunicati daca exista ... (vezi toată discuția)