Puteţi să faceţi cum am făcut noi ... după ce am studiat legile, ştiind că fostul fals Preşedinte n-a fost nici numit (din rândul Comitetului Executiv), nici ales de Adunarea Generală a proprietarilor Asociaţiei (din simplul şi jenantul motiv că de când s-a auto-numit președinte, din Februarie 2010, n-a mai organizat nicio Adunare Generală până-n 06.04.2015, când am obținut forțat de la Primărie, o somație către acesta). Prima dovadă e adresa de la Primărie, unde se scria clar că acest fals președinte nici nu fusese numit din rândul Comitetului Executiv, cum specifică art. 21, alin. 3 din Legea 230/2007 – VEDEŢI DOVADA AICI:
[ link extern ]
După o perioadă în care am făcut plângeri penale contra celor două conduceri succesive ale A.P. de până azi, urmate de clasări, N.U.P.-uri, etc., la ultima Ordonanță de Clasare am obținut, totuși, ceva important -
un nou Dosar Penal făcut în urma probelor depuse de noi la dosarul penal deja clasat (sună a auto-sesizare a Parchetului).
ACUM SCRIU CEVA CE POATE AJUTĂ PE MULŢI DINTRE CEI CARE ADUC ASTFEL DE ACUZAȚII (doar cu probe solide !) ÎMPOTRIVA UNOR CONDUCĂTORI AI ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI ŞI CARE SUNT CONSIDERAȚI FUNCȚIONARI (vedeţi art. 308 din Noul Cod Penal).
Doamna Prim-Procuror a Parchetului a citit ce probe avem noi, şi a deschis acel nou dosar Penal cu următoarele încadrări legislative - şi citez din Comunicarea Parchetului:
▶ fostul „președinte” al Asociației reclamat de dvs. ar fi uzurpat această funcţie şi ar fi exercitat în mod abuziv atribuțiile legale, săvârșind infracțiunile prevăzute de art. 300 Cod Penal (UZURPAREA FUNCȚIEI) raportat la art. 308 Cod Penal (INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE ŞI DE SERVICIU COMISE DE ALTE PERSOANE) şi art. 297 alin. 1 Cod Penal (ABUZUL ÎN SERVICIU), se va înregistra sub numărul unic ..../P/2015 o cauză penală distinctă ... ◀
Bineînțeles, puteţi face o Plângere Penală DOAR DACĂ AVEŢI PROBE SOLIDE, pentru că altfel poate dura mult procesul sau, şi mai rău, puteţi pierde.
Probele îndestulătoare dintr-un dosar sunt esența unui proces şi sunt asigurătoare de reușită aproape sigură !
Bineînțeles, în cazul nostru, nu poţi garanta 100% succesul, dar dovezile sunt extrem de clare, numai citind minim două documente oficiale, unul al Primăriei şi altul fiind chiar demisia acelui fals preşedinte (dacă nu fusese ales preşedinte, cum spune legea, la 90 zile de la vacantarea vechii funcţii, de unde putea să-şi dea demisia, din neant ?! ... şi mai ales că acea aşa-zisă Demisie era nulă şi datorită faptului că fusese scrisă şi depusă pe data de ... 30.04.2013, adică la 24 zile de când fusese demis în mod oficial, statutar, prin Adunarea Generală re-convocată din 06.04.2013), demisie în care – CULMEA ! - recunoștea senin că a încălcat legile şi că el
„a mai încercat să-şi dea demisia, dar nu l-au lăsat cei din Comitetul Executiv” (asta e culmea ca un om să fie forţat să rămână într-o pseudo-funcţie, împotriva voinței lui !). Aberații en-gros, bune pentru „prostime” cum se zice în popor.
Așteptam ca Primăria, cunoscând aceste fapte penale, să fi sesizat organele de cercetare penală ...
La fel, şi noua preşedintă era obligată să sesizeze de urgenţă Parchetul pentru aceste ilegalităţi grave, mai ales că proprietarii au hotărât în Adunarea Generală din 06.04.2013 să anuleze orice document ilegal al vechii conduceri, pentru că dovezi existau „en-gros”, nu numai cele relatate aici ! Dacă nu era președinte ales de proprietarii care-l şi plăteau, acesta e clar că n-avea drept de semnătură şi astfel ar cam trebui să i se anuleze orice document semnat de acesta ...
Nu cumva acest fals preşedinte poate fi acuzat şi de FALS(URI): „Falsul în declarații” - art. 326 N.C.P., „Falsul privind identitatea” - art. 327 N.C.P. ... nu ştiu dacă se poate şi pentru „Falsul în înscrisuri sub semnătură privată” - art. 322 N.C.P. ?