avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor juridic pentru două cazuri penale grave
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor juridic pentru două cazuri penale grave

La ce categorie de infracţiuni din Codul Penal sau Civil se poate încadra o Preşedintă de Asociație de Proprietari care are o funcţie asimilată unui Funcţionar (public) care, cu toate că o firmă publică furnizoare de Utilităţi (C.E.T.) stornează nişte facturi din iarna 2012-2013 ca eronat şi ilegal calculate, aceasta, dând în judecată (în mod abuziv, sunt destule probe) în Iunie 2014 o familie deja păgubită (pentru nişte datorii clar ilegal calculate numite „pretenţii”), cu de la sine putere, aceasta nu renunţă la procesul intentat, chiar ameninţă că va face şi Plângeri Penale contra acelei familii terorizate de 3 ani de „şefii penali” ai acestei Asociaţii ?! Vedeţi aici Lista de Întreţinere care ne arată ce decizii aberante ia această preşedintă, împreună cu Cenzora, care n-a scăzut încă şi Penalizările puse ilegal, e logic: [ link extern ]
Această Preşedintă a luat o decizie şi mai dubioasă – a hotărât (în mod delirant), exact în aceeaşi lună August în care C.E.T. i-a transmis în mod oficial să storneze cam 60 % din suma datorată, să meargă la Cadastru să pună Privilegiu Imobiliar (Ipotecă Legală) pentru acel apartament care, chipurile, avea datorii de ... 1.300 lei pentru Întreţinere, care, odată ce, scăzând 912 lei, ajunge la aprox. 400 lei restanţă, pentru ca, aplicând ulterior Legea 325/2006 şi Legea 230/2007, datoria să tindă spre ... ZERO !
REPET: C.E.T. a stornat acele sume în aceeaşi lună August în care această preşedintă „penală” şi-a materializat ameninţările că „va executa silit acel apartament cu datorii”, prin instituirea acestui Privilegiu Imobiliar – un fel de sechestru asigurător, dar, din păcate pentru ea, acum, o va face-o pentru datoria de ... ZERO lei !
Ca să fie tacâmul complet, taxa pentru acel Privilegiu Imobiliar făcut la Cadastru ... a fost pusă acelei familii, pe lista de Întreţinere a lunii August ! Nu-i aşa că e demenţială situaţia, aceasta făcând alt abuz, o eroare capitală ?
CU CE ARTICOL DIN CODUL PENAL SAU CIVIL SE POATE ACUZA ACEASTĂ PREŞEDINTĂ INCOMPETENTĂ ŞI ABUZIVĂ, PENTRU CA FAMILIA RESPECTIVĂ SĂ CEARĂ DAUNE MORALE ŞI MATERIALE CA PERSOANĂ FIZICĂ, NU SĂ PLĂTEASCĂ ASOCIAŢIA, CA PERSOANĂ JURIDICĂ (ADICĂ TOT PROPRIETARII NEVINOVAŢI) ?
¤¤¤ Ca să nu mai deschid un alt topic, mai întreb ceva ce are legătură cu problema pusă de mine mai înainte.
Cu ce articol din Codul Penal (Civil) putem acuza (la ce categorie de fapte o putem încadra) aceeaşi Preşedintă care, având o Plângere Penală (dosar Penal) pentru Abuz şi Neglijenţă în Serviciu - în fază de cercetare la Organele Judiciare (de Poliţie) - făcută de acea familie păgubită, se gândeşte, după un an de la depunerea acelei Plângeri Penale, cu scopul de a clasa acel Dosar de Urmărire Penală, să aducă în ajutor, ca martori, pe fostul fals Preşedinte (e deja anchetat şi pentru Uzurpare de Funcţie) al Asociaţiei de Proprietari dintre 2010 şi 2013, şi pe fosta pseudo-contabilă, AMBII FIIND DEJA ANCHETAŢI PENAL CA URMARE A PLÂNGERII PENALE FĂCUTE DE NOUA CONDUCERE A ASOCIAŢIEI (DIN 06.04.2013) CONDUSĂ PÂNĂ AZI, DE ACEASTĂ PREŞEDINTĂ CIUDATĂ.
Aşa ceva nu ştiu dacă s-a mai auzit, ca o persoană să cheme ca martori (pentru a reuşi obţinerea clasării unui dosar penal, ea fiind cea acuzată), DUPĂ UN AN (!?) doi cetăţeni pe care chiar ea i-a trimis în judecată (ca Preşedintă a Asociaţiei), ca urmare a unei Plângeri Penale şi a unei Expertize Contabile, pentru fapta de ... Delapidare de ... 60.000 lei noi. Interesant caz, nu-i aşa ? Se pare că vor să se-ajute unii pe alţii, doar au dosare penale toţi 3 !
Dat asta nu e tot ! Citind dosarul penal intentat acestei preşedinte, am văzut declaraţiile acelor doi martori „penali” pe baza cărora s-a reuşit, culmea, clasarea acelui dosar penal. Acolo sunt nişte minciuni ordinare, care pot fi probate inclusiv cu probe audio, nişte acuzaţii calomnioase rar întâlnite, care se pot dovedi ca total eronate, poate cu intenţia dea Induce în Eroare Organele Judiciare - faptă pedepsită penal.
Văzând aceste stări de fapt reale, rugăm forumiştii care au experienţă şi care au studii juridice, să ne spună cu ce fapte sau articole de legi să fie reclamată cel puţin Preşedinta, mai ales în cea de-a doua situaţie, cea cu chemarea ca martori (mincinoşi), pentru a scăpa de un dosar penal, a două persoane care sunt acuzate penal (în mod oficial, procesul e pe rol) chiar de ea, ca Preşedintă de A.P. !
Această Preşedintă, în ce situaţie se află, poate fi acuzată tot de Mărturie Mincinoasă, sau e o altă încadrare juridică ?
Ce acţiune concretă se poate întreprinde împotriva ei şi a celor doi deja inculpaţi ? Putem să facem o sesizare la Poliţie sau Parchet pentru reluarea cercetărilor, care s-au făcut pe ascuns, cu favorizarea unei părţi din dosar, adică a pârâtei –> Preşedinta Asociaţiei de Proprietari care şi acum abuzează de puterea funcţiei ei ?

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar (ipotecă legală) abuziv făcut zxc1 zxc1 Se poate pune Privilegiu Imobiliar (mai exact, Intabularea Dreptului de Ipotecă Legală, de la Oficiul de Cadastru) pentru un proprietar datornic la ... (vezi toată discuția)
Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Avocatul asociaţiei - a încălcat sau nu legea, statutul sau codul deontologic al avocatului ? zxc1 zxc1 Un avocat al unei Asociaţii de Proprietari reprezintă această Asociaţie în procesele acesteia şi ia un Onorariu (legal, dealtfel, dar plătit de ... (vezi toată discuția)