avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Penal ca urmare a abuzurilor și a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din Asociații.

Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui dosar penal făcut împotriva actualei (şi fostei) conduceri a unei Asociații de Proprietari de care aparținem.
Pentru a nu mai scrie foarte mult despre speța în cauză, care e cam stufoasă (dar sunt acolo fapte penale evidente), vedeţi detalii despre abuzurile şi ilegalitățile comise de conducerile succesive ale Asociației le găsiți în detaliu, pe această pagină de Facebook, care zilnic are minim 3 like-uri: „Stop jecmănirii ”blocatarilor” la Utilități prin Asociații de Proprietari” - [ link extern ]
Datorită faptului că actuala Președintă vrea s-o facă pe mica „dictatoare”, cu toate că știa că Legea e de partea celor 5 proprietari care au fost păgubiți de vechea conducere de până-n 2013 (detaliile care ne dau dreptate le găsiți, „en-gros”, pe acea pagină de Facebook), în loc să dea în judecată conducerea de atunci care a „fentat” legile prin calculul eronat şi abuziv al facturilor la căldură din iarna 2012-2013, a găsit ceva mai simplu (dar abuziv) pentru ea – să dea în judecată exact pe cei păgubiți, nu pe vinovații reali !
Şi cum a făcut-o, prin inducerea în eroare a Instanței de Judecată, scriind chiar în Cererea de Chemare în Judecată minim două informații false (minciuni) ușor de demonstrat – în prima acuza că n-aş fi depus la sediul Asociației Contestație(i) în timp util, conform Legii 230/2007 (în maxim 10 zile) – dar eu am depus nu una, ci zeci de Contestaţii timp de 3-4 ani, la care nu s-a răspuns deloc (alt abuz), noi având copiile acelor Contestaţii, dar cei din A.P. ori le-au pierdut, ori le-au sustras cu scopul de a câștiga fraudulos procesul.
A doua aberaţie incredibilă care au scris-o în Cererea de Chemare în Judecată, a fost aceea că restanțele şi penalizările există din 2011, deci eu sunt rău-platnic !!! Stupoare (pentru cei care conduc Asociația), dovada că nu am datorii (Restanțe + Penalizări) exista chiar sub nasul lor, adică listele originale din lunile în care au apărut acele facturi aberante şi ilegale – vedeţi aici ce restanțe avea ap.9 în dec.2012
Problema e că au cerut Expertiza Contabilă pentru 3-4 ani (din 2011, vă daţi seama cât va costa), în loc să ceară numai din luna Nov.2012, de când au apărut acele aberații de valori arătate, chipurile, de Giga-Calorimetrele Blocului (4,6 Gcal., în loc de maxim posibil stabilit de experţi, de 1,3 GCal). Noi contestăm sumele mai ales pentru 2-3 luni din iarna 2012-2013, când am avut acele anomalii de facturi, logic că le-am contestat.
Pe deasupra, această cucoană cu creierul în bigudiuri care se intitulează ilegal Președintă, a mai făcut o Plângere Penală împotriva celor păgubiţi pentru motivul că ... am adus dovezi ale abuzurilor pe acea pagină de Facebook, şi că am fi instigat la ură ... împotriva conducerii (zic eu, „de partid şi de stat”), dar care conducere ? ... nu actuala, ci fosta, care făcuse erorile cu facturile. Deja cred că v-aţi dat seama că femeia asta nu ştie că există Dreptul la Liberă Exprimare, dar şi Dreptul la Libertatea Conștiinței, înscrise în Constituție şi nu poţi face plângere penală pentru că oarecare aduce dovezi că au fost abuzuri şi ilegalităţi. Chiar polițistul de la Investigații Criminale a clasat urgent dosarul pentru că nu exista niciun cuvânt care să ateste că e ceva în spergulă cu acea pagină de Facebook în care unii proprietari păgubiți îşi demonstrau nevinovăția prin dovezi concludente. ASTA E CURATĂ CENZURĂ SAU INSTIGARE LA CENZURĂ. Oricum, plângerea ei penală o voi cataloga ca DENUNȚ CALOMNIOS.
Din ce v-am spus acum, ce acuzații i-aţi aduce dumneavoastră acestei pseudo-președintă incompetentă ? Că noi deja am făcut destule plângeri sau procese, dar abia se târâie judecată, durează mult.
Cu ce fapte penale să mai acuzăm conducerile A.P., că deja avem zeci de articole (nu glumesc) din codul Penal sau Codul Civil încălcate mai ales de vechea conducere, dar şi actuala caută să-l favorizeze pe vechiul președinte, însă ni s-a clasat de două ori un dosar penal, dar n-am renunțat.
Chiar să nu reuşim să condamnăm astfel de specimene care, cu toate că până şi Consilierii Locali, şi Poliţia le spun că greşesc, dar ei mai abitir comit ilegalităţi şi abuzuri, de zici că sunt apăraţi de cine ştie ce putere ocultă !
Până şi politicienii nu scapă de rigorile legii, dar cei din Asociaţii de Proprietari zici că nu pot păţi în veci nimic, cu toate că se dovedesc că fac abuzuri pe faţă, fără ruşine !
Nicio lege nu-i poate opri în a mai „buzunări” fără ruşine oameni nevinovaţi ?
Unde mai pui că au fost la Cadastru şi au intabulat Dreptul de Ipotecă Legală în valoare de ... în favoarea Asociaţiei, adică un fel de sechestru asigurător, ca şi cum deja cei din Asociație se văd câștigători ai procesului ... care abia a început. Asta e altă dovadă de abuz şi intimidare a noastră !
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 12:48, 7 Octombrie 2015
DEJA S-A ÎNTRECUT ORICE LIMITĂ LEGALĂ ŞI A BUNULUI SIMŢ ... ABUZURILE CONTINUĂ CU O ŞI MAI MARE INTENSITATE, FĂRĂ FRICĂ DE LEGI ŞI CU LIPSĂ TOTALĂ DE DISCERNĂMÂNT SAU DE DEMNITATE UMANĂ !
Azi, consultând listele de Întreţinere, am văzut că acolo era afişată o sumă de aproape 800 lei, trecută cu minus pusă pentru două apartamente, adică ar fi trebuit, logic, să ni se scadă celor doi de pe scară sumele cu care fuseserăm păgubiţi prin acele facturi aberante de care vorbeam, din Iarna 2012-2013.
Făcând ceva investigaţii, am aflat că până la urmă, conducerea C.E.T.-ului (care se află în faliment din 2013), poate cuprinsă de „remuşcări”, a hotărât să scadă tuturor celor 5 proprietari păgubiţi prin acele facturi, sume între 600 şi 800 lei. Trec peste faptul că nu s-au scăzut toate sumele care decurg din calculul eronat şi ilegal al acestora (din calculele mele, ar fi ceva în jurul sumei de 1.300 lei, nu ştiu exact). Dar ce e extrem de important, e că începe să se facă lumină în acest caz pentru care lupt cu îndârjire de aproape 3 ani ... cine era nebun să accepte că poate exista o factură (un consum) pentru Căldura de la C.E.T., de 1.413 lei, pentru 2 camere de 42 mp !? Problema că a durat aproape 3 ani să se rezolve cât de cât, să se recunoască victoria noastră ... dar, STUPOARE !
PE ACELE LISTE DE ÎNTREŢINERE, CITIND CU ATENȚIE FIECARE RUBRICĂ (şi ştiind că la Restanţe luna trecută fusese afişată suma de aprox. 1.300 lei, cea contestată de noi), am descoperit, cu uimire, că nu erau scăzuţi din suma restantă acei 800 lei pe care C.E.T.-ul i-a stornat în mod oficial, ci acei incompetenţi şi „penali”de la Asociaţie au scăzut suma (ţineţi-vă bine !!!) din ... Penalizări, care vor dispărea, dacă vom câştiga procesul (deja e clar că se va întâmpla asta, primul semnal a sosit de la C.E.T.) !
AŞA CEVA CRED CĂ ÎNTRECE ORICE ÎNCHIPUIRE, ORICE LIMITĂ A CREIERULUI UMAN ! NU ŞTIU DACĂ AŢI AUZIT CA ÎN CONTABILITATE, DACĂ SE RECUNOAŞTE O EROARE MATERIALĂ PRIVITOARE LA NIŞTE SUME (FACTURI) CALCULATE GREŞIT (ILEGAL CHIAR), SĂ SE SCADĂ DIN PENALIZĂRI, NU DIN SUMA RESTANTĂ (BAZA) ! Asta e ultima greşeală, capitală aş spune, a celor din A.P., care refuză până şi scăderea sumelor recunoscute ca eronate, eu, cel puţin, rămânând cu aceleaşi Restanţe calculate ilegal şi abuziv !
Oricum, văzând că abuzurile se amplifică şi mai grav, vom continua cel puţin procesul penal intentat contra conducerii Asociației pentru Abuz şi Neglijenţă în Serviciu, ştiind şi că nu ni s-a scăzut (stornat) toată suma, bazată pe consumul maxim posibil stabilit de experţii în termoficare (maxim 400 lei, adică 1,3 Gcal./ap. 2 camere, în loc de aberația de 1.413 lei sau 4,6 Gcal., tot pentru 2 camere de 42 mp !)
CE MĂSURI LEGALE MAI PUTEM LUA ÎMPOTRIVA ACESTOR MAFIOŢI (de fapt, mafioate, pentru că 90% sunt femei – preşedinta, contabila, cenzora, casiera) CARE NESOCOTESC PÂNĂ ŞI DECIZIILE DE CORECTARE A UNOR ERORI MATERIALE GRAVE COMISE ÎMPOTRIVA UNOR PROPRIETARI CARE, CULMEA, LE ŞI ASIGURĂ UN SALARIU ORAR FOARTE MARE PENTRU CÂTE ABUZURI COMIT (preşedinta are un salariu NET de 900 lei, la un program de 60 ore pe lună – dacă am calcula la un program standard, de 168 ore pe lună, aceasta ar avea un salariu de .... 2520 lei NET pe lună !) ? N-am mai auzit să plătească cineva incompetenţa dovedită a unor aşa-zişi şefi ... mai bine zis dictatori, care „domnesc” după legi proprii.
VĂ RUGĂM SĂ NE MAI DAŢI CEVA SFATURI, SĂ VEDEM CUM PUTEM SĂ-I „RĂPUNEM” PE BAZE LEGALE. Nu ştiu prin ce articole de legi să acuzăm pe aceşti „penali”, privitor la ultima ispravă, cea cu ne-scăderea din suma restantă, de bază, hotărâtă chiar de către C.E.T., dar nesocotită de cei care aveau obigaţia s-o aplice ?
Nu mai zic de alt abuz, cel cu „Intabularea dreptului de Ipotecă Legală în valoare de X lei, în favoarea A.P., asupra apartamentului nostru”, document sosit de la Cadastru pe 18.09.2015, cu toate că abia s-a început procesul penal ... şi, spre ghinionul lor, a mai venit şi decizia C.E.T. de stornare a sumelor ilegal calculate. Deci, madam preşedinta A.P. a pus ochii pe apartamentul meu, deja se gândea că va câştiga fără să aştepte măcar primul termen al acestui proces penal, şi de aceea nu va scăpa ieftin din orice proces, Civil sau Penal, ştiind câte erori şi abuzuri comite în continuare, toate în favoarea noastră, pentru a demonstra că plângerile penale au fost cu totul întemeiate !
Cu aceste dovezi îndestulătoare, am speranţa că domnia legii va triumfa şi că vom scăpa de aceste incompetente care ne terorizează de 3 ani, pot să zic, pe aproape toţi cei 458 de proprietari din cea mai mare Asociaţie din oraş ! DOAMNE-AJUTĂ !
Vă rugăm, daţi-ne un sfat, pentru că azi aştept Pronunţarea Instanţei pentru plângerea mea împotriva Ordonanţei de Clasare emisă de Parchet, a dosarului penal intentat Preşedintei Asociaţiei de Proprietari de care aparţin.
Ce soluţii ar mai fi, dacă s-ar lua, prin absurd, decizia de clasare a dosarului penal intentat de noi Preşedintei de Asociaţie, în solidar cu Comitetul Executiv şi cu Cenzora (logic şi legal n-ar trebui să se întâmple asta, pentru că am venit cu probe noi, zdrobitoare şi îndestulătoare pentru a susţine acuzaţiile).
Ce s-ar mai putea face în cazul clasării, mai există vreo cale de atac, la vreo Instanţă superioară, pentru că au fost abuzuri mari în această Asociaţie, plus că şefii Asociaţiei dintre 2010 şi 2015 mai au şi alte dosare penale, unul cel puţin, destul de avansat, pentru Delapidare de aproape 60.000 lei, dar şi unul pentru Uzurpare de Funcţie şi Abuz în Serviciu, deschis din oficiu de Prim-Procuroarea Parchetului Local ?
Dacă nu ar fi nicio cale de atac, aş putea face o Sesizare undeva, pe la Bucureşti, la forurile superioare, pentru că ancheta penală s-a făcut extrem de superficial, favorizând pe cei reclamaţi, cu faptele penale ale fiecăruia explicate citând şi articolele de legi încălcate ?
Dar am găsit ceva mai grav, studiind acest dosar penal ajuns la Judecătorie !
Am găsit acolo scrise două declaraţii mincinoase ca martori, făcute sub jurământ, la Poliţie [după un an de la depunere a plângerii penale, fără să fiu informat (!?)], una a fostului fals Preşedinte al A.P.71 (are şi dosar din oficiu, pentru Uzurpare de Funcţie, art. 300 N.C.P., deschis de Prim-Procuroarea Parchetului Local) şi alta a fostei Contabile (cea care avea Contabilitatea "varză", cred că Experta Contabilă Judiciară s-a luat deja cu mâinile de cap studiind documentele contabile justificative - chiar a luat amendă judiciară pentru ne-depunerea la termen a Expertizei Contabile cerută pe ... 3 ani, în loc de 2 luni, cât am contestat eu sumele !).
Ce e revoltător, e că ambii aşa-zişi Martori erau trimişi în judecată în Iunie 2014 chiar de ... actuala preşedintă, dar, STUPOARE, au fost chemaţi pentru a o susţine pe aceasta şi pentru a i se clasa acesteia dosarul penal făcut de mine (au reuşit parţial, dar eu având probe noi, extrem de clare, nu pot renunţa, dacă e nevoie, fac alte plângeri), cu toate că am dovezi clare de Mărturie Mincinoasă, cu nişte acuzaţii calomnioase la adresa mea, împărtăşite abuziv şi altor vecini proprietari, aceste informaţii false incitându-i pe aceştia la violenţă, cel puţin verbală, contra familiei mele, care astfel e terorizată de elucubraţiile acestor "şefi" de Asociaţie de Proprietari.
AŢI MAI AUZIT CA O PERSOANĂ SĂ CHEME CA MARTORI (pentru a o scăpa de un Proces Penal prin clasarea dosarului său, în special datorită acestor declaraţii false), PERSOANE PE CARE CHIAR ACEASTA I-A DAT ÎN JUDECATĂ (INIŢIAL A FĂCUT O PLÂNGERE PENALĂ) ÎN MOD OFICIAL, CA PREŞEDINTĂ A ASOCIAŢIEI, PENTRU FAPTE PENALE GRAVE, DESCOPERITE CA URMARE A UNEI EXPERTIZE CONTABILE ?!
Dar ce e mai ciudat, de ce timp de peste un an n-am fost chemat deloc la Poliţie, pentru a aduce noi dovezi în sprijinul anchetei Parchetului, care trebuia să se facă cu profesionalism, nu pe ascuns, fără a fi informat că se fac acuzaţii grave şi mincinoase la adresa familiei mele, totul datorându-se incompetenţei şi abuzurilor acestor funcţionari (CULMEA) plătiţi şi de noi ? Sper că nu s-a încercat favorizarea acestor deja făptuitori, pentru că aceste Mărturii Mincinoase se pot dovedi uşor, prin faptul că aceşti pseudo-martori "penali" au declarat ceva care arată că şi în ziua de azi nu cunosc legislaţia, mai ales cea din domeniul Asociaţiilor de Proprietari, dar şi cea din domeniul Termoficării, pe care le-au încălcat grav, şi nu numai cu familia mea, ci şi cu alţi proprietari !
Vreau să completez acuzaţiile împotriva acesteia şi cu cele noi de Mărturie Mincinoasă, plus alte fapte penale evidente.
Ce-aş putea face, mai am drept de contestare a deciziei Instanţei prin aducerea acestor probe noi, decisive, SAU FAC ALTĂ PLÂNGERE PENALĂ ?
Pe lângă cei doi care pot fi acuzaţi de Mărturie Mincinoasă (cu probe zdrobitoare), aş vrea s-o încadrez şi pe Preşedintă pentru faptul că a avut tupeul să cheme ca martori - şi asta după un an de la plângerea mea penală (!?) - două persoane pe care chiar ea i-a dat în judecată cu minim o faptă penală gravă - Delapidare de aproape 60.000 lei ?
Ce Încadrare Juridică îi pot găsi acesteia, pe lângă Abuz şi Neglijență în Serviciu şi, mai nou, Mărturie Mincinoasă ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
zxc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar (ipotecă legală) abuziv făcut zxc1 zxc1 Se poate pune Privilegiu Imobiliar (mai exact, Intabularea Dreptului de Ipotecă Legală, de la Oficiul de Cadastru) pentru un proprietar datornic la ... (vezi toată discuția)
Ajutor juridic pentru două cazuri penale grave zxc1 zxc1 La ce categorie de infracţiuni din Codul Penal sau Civil se poate încadra o Preşedintă de Asociație de Proprietari care are o funcţie ... (vezi toată discuția)
Ce păţesc preşedinţii care pierd procese penale ? zxc1 zxc1 Dacă un preşedinte de Asociaţie încă în funcţie pierde un proces cu un proprietar (sau mai mulţi), fiind acuzat de Abuzuri şi Neglijenţă în ... (vezi toată discuția)