avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce păţesc preşedinţii care pierd procese penale ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce păţesc preşedinţii care pierd procese penale ?

Dacă un preşedinte de Asociaţie încă în funcţie pierde un proces cu un proprietar (sau mai mulţi), fiind acuzat de Abuzuri şi Neglijenţă în Serviciu, plus alte ilegalităţi, ce ar putea urma ? Logic, demisia sa, plus returnarea sumelor găsite ca delapidate ?
Dar ce se întâmplă dacă e vorba de un fost preşedinte care pierde un proces penal făcut după auto-sesizarea Prim-procurorului Parchetului (după mai multe plângeri penale făcute de proprietari) în special pentru Uzurpare de Funcţie (art. 300 NCP), raportat la art. 308 NCP şi art. 297, alin.1 NCP şi 298 NCP, dar în alt proces e acuzat de Delapidare (art. 295 NCP) ?
Mai ales acuzaţia de Uzurpare de Funcţie cred că e cel mai gravă, acest fals preşedinte stând 3-4 ani fără a fi numit din rândul Comitetului Executiv, dar, mai grav, n-a fost ales timp de 3 ani oficial Preşedinte (în maxim 90 zile de la vacantarea vechiului post) în cadrul măcar a unei Adunări Generale (acesta n-a organizat nicio Adunare Generală din 2009 până-n 2013 !).
Am putea să-i cerem despăgubiri, chiar şi returnarea salariului şi a primelor luate nemeritat, cu toate că acesta a lăsat datorii de 1 miliard lei vechi (n-avea nici măcar Fond de Reparaţii, iar de peste 1 an nu avea Administrator - pentru 460 proprietari, iar fostul Cenzor era ţinut de faţadă, acesta fiind bolnav de Alzheimer !) ?
Eu cred că n-aţi mai auzit de atâtea nereguli - şi încă nu-s toate scrise aici.
Problema e că nici următoarea Preşedintă e aeriană în ceea ce priveşte legislaţia, luând decizii inedite, având legi proprii, nerăspunzând deloc la Contestaţii şi interzicând accesul la ORICE DOCUMENT al Asociaţiei, cu toate că ştie că încalcă art. 10 al Legii 230/2007 ... chiar mai rău, a fost somată de Poliţia Jud. să respecte legislaţia, dar aceasta sfidează pe oricine, autoritate sau organ de cercetare.
Culmea, această preşedintă, după ce i s-a făcut o plângere penală, ce s-a gândit ea, ca să poată reuşi clasarea dosarului penal, a adus ca martori .... după un an (!?) exact pe fostul fals preşedinte şi pe fosta contabilă a A.P., cu toate că ... actuala preşedintă le-a făcut plângere penală acestora, bineînţeles, cu acordul Comitetului Executiv actual ! Şi ce declaraţii mincinoase (făcute sub jurământ !), au făcut aceştia, după ce am văzut dosarul la Judecătorie. Aşa ceva întrece orice imaginaţie.
Ce putem face să întoarcem clasarea acestui dosar, să se înceapă Urmărirea Penală mai repede, să putem s-o demitem ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
zxc1, utilizator
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 12:02, 27 Septembrie 2015
Avand in vedere ca asupra activitatii desfasurate de ex presedintele de asociatie de proprietari,autoritatile au confirmat savarsirea de infractiuni si cauzarea de prejudiciu material,presedintele in exercitiu al asociatiei de proprietari poate solicita recuperarea prejudiciului
Analizati atent motivarea procurorului si gasiti probe care sa rastoarne solutia primara
Dispozitiile in vigoare permit convocarea de adunari extraordinare,prin convocarea din partea a minimum 20% dintre proprietari,cu ordinea de zi de analiza activitate presedinte si eventual alegerea altui presedinte responsabil L nr 230/2007
Art. 14. -
(1) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari se întrunesc în adunări generale ordinare sau extraordinare.
(2) Adunarea generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de comitetul executiv sau de cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.
Nu e vorba de Adunare Generală extraordinară, pentru că abia ce am avut Adunarea Generală re-convocată, dar şi aceea făcută după 10 zile, încălcând un articol din Legea 230-2007, care spune că nu poţi re-convoca o Ad. Gen. decât în maxim 10 zile, şi din ce am văzut textul de lege, ar fi trebuit să se facă în primul trimestru (acum vă rog să ne spuneţi dacă e o obligaţie legală să convoci în primul trimestru). Şi ca să fie siguri că rămân în funcţii şi că vor vota orice ce doreau, au avut tupeul să adune zeci de Împuterniciri, aproape toate pe numele Casierei, dar şi câteva pe numele Cenzorei şi a Preşedintei. (n-ar fi un mic Conflict de Interese, ştiind că şi Casiera era plătită din banii noştri, dar direct de către Preşedintă, care era(u) interesate să rămână în funcţii, dar şi pt. a nu avea probleme la vot, acestea folosind Împuternicirile exact cât să iasă la număr în favoarea conducerii Asociaţiei !). Oricum, datorită acestor fapte, se vor alege cu altă plângere, pentru că aceste incompetente încalcă legile fără frică sau ruşine.
Ce să le mai facem acestor cucoane care nu cunosc nimic din acest domeniu (90% sunt femei - preşedintă, contabilă, cenzoră, casieră, plus o membră în Com Ex.) şi cu toate că suntem mai mulţi care le-am prins cu abuzuri şi ilegalităţi, cu toate petițiile, plângerile penale, etc., nu putem să le dovedim, şi pentru că Autorităţile Locale au refuzat să facă măcar o somaţie către conducerea A.P., la fel, şi Parchetul, cu toate probele noi contra pârâţilor, au clasat de 2 ori dosarele penale, acum avem proces pentru a vedea dacă se continuă dosarul penal.
Sper ca noua judecătoare să judece cu celeritate, e nevoie doar să citească din dosar peste 200 de pagini de dovezi extrem de clare împotriva fostei şi actualei conduceri (şi asta numai pentru celebrul caz cu facturile ilegal şi abuziv calculate pentru căldură din iarna 2012-2013, de către fosta conducere - abia acum 2 săptămâni C.E.T.-ul a recunoscut eroarea şi a scăzut mai mult de 1/2 din sumele reclamate de noi, dar ... STUPOARE ... preşedinta n-a făcut-o, să scadă din Restanţele de pe listă, ci a scăzut din ... Penalizări !). Bănuiesc că au comis acest abuz pentru a continua procesul civil, pentru că se fac de râs acum, că s-a recunoscut eroarea ... chiar cu tupeu, preşedinta a făcut la Cadastru Ipotecă Legală asupra apartamentului meu, pentru a fi sigură că recuperează sumele deja considerate ca ilegal calculate - cum se mai prezintă ea cu acuzaţia de rău-platnic împotriva mea, pentru că datoria e de 1.350 lei, plus penalizările, sume care trebuie să dispară datorită facturării abuzive pentru 2 luni din iarna 2012-2013 ?
Auzind despre aceste abuzuri, ce ne mai sfătuiţi să facem, mai ales că pe 29.09.2015 avem primul termen pentru a contesta Ordonanţa de clasare a dosarului penal împotriva actualei preşedinte (pentru fostul fals preşedinte s-a deschis un nou dosar penal de către Prim-Procurorul Parchetului local) ?
Eu zic că dovadă mai mare de abuz nu există, şi asta odată cu Listele de Întreţinere pentru luna August, unde, cu toate că până şi C.E.T.-ul a trimis către A.P. sumele stornate cu facturile umflate (nu complete, mai trebuie verificate şi facturile din Nov. 2012), sumele trimise pentru scădere (stornare) erau trecute la Total Întreţinere, dar scăzute nu din suma de bază (din Restanțe), ci din ... Penalizări, care, dacă vom câştiga, vor fi anulate, e logic (au scăzut, cum ar veni, din zero penalizări, inexistente).Aceste cucoane care se cred deasupra legilor sfidează chiar şi hotărârile C.E.T.-ului, suma noastră restantă rămânând aceeaşi ... deci cei care au stornat sumele, le-au stornat degeaba pentru noi, cei 5 proprietari păgubiţi.
Vă rugăm, spuneţi-ne, la ce articol de lege să încadrăm refuzul celor din Asociaţie de a storna nişte sume deja stornate de o firmă furnizoare de Utilităţi ?
Deja ne-am săturat, şi vrem să dăm lovitura finală, în penal, împotriva acestor impostori care ne amărăsc vieţile şi care ne provoacă mari neplăceri, de am ajuns ca vecinii să ne creadă rău-platnici şi chiar să ne denigreze (chiar şefii A.P. au instigat la ură şi discriminare contra noastră, chiar fostul fals preşedinte a sărit la bătaie).
PUTEM, ÎN SITUAŢIA DE FAŢĂ, SĂ CEREM DAUNE MATERIALE ŞI MORALE ? VREAU SĂ ŞTIU DACĂ AM AVEA CEVA ŞANSE SĂ OBŢINEM CEVA.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
zxc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar (ipotecă legală) abuziv făcut zxc1 zxc1 Se poate pune Privilegiu Imobiliar (mai exact, Intabularea Dreptului de Ipotecă Legală, de la Oficiul de Cadastru) pentru un proprietar datornic la ... (vezi toată discuția)
Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Ajutor juridic pentru două cazuri penale grave zxc1 zxc1 La ce categorie de infracţiuni din Codul Penal sau Civil se poate încadra o Preşedintă de Asociație de Proprietari care are o funcţie ... (vezi toată discuția)