Un avocat al unei Asociaţii de Proprietari reprezintă această Asociaţie în procesele acesteia şi ia un Onorariu (legal, dealtfel, dar plătit de proprietari, poate fără voia lor) pentru această activitate, dar acesta mai ia un venit de la aceiaşi proprietari printr-un contract de Consiliere Juridică (în 2013 avea 1.000 lei/lună ... acum are 800 lei/lună), încheiat aproape unilateral de Preşedinta Asociaţiei, fără a informa şi proprietarii. Precizez că e un fapt grav că această preşedintă, în 17.07.2014, n-a aplicat o Decizie a Comitetului Executiv, luate cu 5 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, pentru încetarea contractului de Consiliere Juridică a acestui avocat pentru că proprietarii nu vroiau să plătească pe cineva pentru a-i face atribuţiile preşedintei, care era obligată să ştie cât de cât să aplice legislaţia din domeniu, dar şi să facă un contract.
Pentru ce e nevoie de un venit (salariu) lunar fix pentru un avocat, odată ce-l ai plătit deja pentru a te reprezenta în procese ? Un sfat juridic se dă oare doar pe bani aşa de mulţi plătiţi lunar, „buzunărind” proprietarii care, teoretic l-ar fi angajat şi plătit, dar aceştia luând decizia ulterioară de a stopa costurile inutile, au făcut-o în van, pentru că Preşedinta a luat unilateral hotărârea de a nu aplica acea Decizie a Comitetului Executiv al A.P. şi de a-l plăti în continuare pe acest avocat, nesocotind dorinţa oamenilor ? Asta sună a Abuz în Funcţie contra intereselor persoanelor din partea Preşedintei, agravat de faptul că a nesocotit votul Comitetului Executiv, care a luat o Decizie consemnată în Registrul de Decizii al A.P.
Ulterior, în semn de protest, văzând că preşedinta îi sfidează, şi-au dat demisia 4 membri ai Comitetului Executiv, în prezenzt având doar doi, şi aceia sub 40 de ani, fără vreo experienţă sau legătură cu domeniul Asociaţiilor de Proprietari (unul e şofer de TIR, care pleacă în curse şi vine foarte rar la şedinte, celalaltă e o femeie casnică, aterizată şi ea forţat ca membră a Comitetului Executiv) - cu 2-3 membri ai Com. Ex. poţi conduce o Asociaţie de 460 de proprietari, ce locuiesc în 9 blocuri şi 28 de scări ?
Un fapt şi mai ciudat şi dubios în acelaşi timp – casnica, membra Comitetului Executiv votase pentru rezilierea contractului cu acel avocat (când s-a luat acea Decizie a Com. Ex.), pentru ca apoi, culmea tupeului, după ce şi-au dat demisia cei care deciseseră să nu mai plătim acest avocat, a hotărât, împreună cu preşedinta şi cu celălalt mebru, şoferul de TIR, să-l re-angajeze pe acest avocat care acum, culmea, ne dă în judecată nevinovaţi, pe noi, cei care-i asigurăm un venit dublu.
ACUM PUN ÎNTREBAREA - Cum se poate considera acest avocat angajat (ca şi Consilier Juridic, dar şi pentru a reprezenta Asociaţia în procese) - ca demis, sau încă angajat legal, după ce s-a aflat că se luase o Decizie de reziliere a contractului avocatului luată de Comitetul Executiv care e „organul suprem”, un fel de Parlament, şi nesocotită de actuala preşedintă ?
N-ar trebui să contestăm (să denunţăm) acest contract al avocatului, care pare şi în conflict de interese, cel puţin în cazul meu, care am două procese cu el, eu fiind proprietarul care-l plăteşte cu o cotă-parte din suma cerută pentru Întreţinere, dar tot eu fiind dat abuziv în judecată de către acesta, fără temei, chiar cu informaţii false, care urmăresc să facă A.P.71 să câştige procesul Civil intentat de ei în mod fraudulos (sunt minim două minciuni în Cererea de Chemare în Judecată, deja recunoscute chiar de ... avocat, în Instanţă !) ? Şi atunci de ce acest avocat mai continuă abuziv, fără temei legal, acest proces civil împotriva mea, mai ales că şi C.E.T.-ul a stornat cam 70% din facturile din Nov-Dec.2012 pe care le-am contestat, astfel, dându-mi dreptate, după aproape 3 ani de eforturi de a rezolva problema chiar şi în Instanţă.
Cum e posibil ca un angajat (aşa-l considerăm toţi pe avocatul Asociaţiei), plătit şi de mine, ca proprietar, să mă dea în judecată abuziv (minţind), ştiind că deja am fost păgubit prin incompetenţa unor foşti „şefi” ai Asociaţiei, şi că i-am demonstrat în zecile de Contestaţii, documentate din legislaţia acestui domeniu al Asociaţiilor, că sumele pe care le consideră restanţe sunt total ilegale, lucru dovedit abia acum, dar nu de către cei din Asociaţie, ci de cei de la ... C.E.T., care au luat decizia de a storna mare parte din sumă (au văzut că acest caz a fost relatat şi în presă), însă preşedinta pe care o apără acest avocat, a făcut orice să nu-mi storneze şi mie acele sume deja stornate, din Restanţă (din Bază), ci a făcut-o, în mod dubios şi ilegal, din ... Penalizări, care trebuiau să dispară odată cu stornarea ! Ori acest avocat a sfătuit pe Preşedintă, Contabilă şi Cenzoră să nu aplice hotărârea C.E.T.-ului să-mi storneze şi mie din Restanţe, acele facturi ilegal calculate în iarna 2012-2013 ? Deja ce se întâmplă e de domeniul penalului, şi de-asta am speranţe că doamna Judecător va judeca cu celeritate plângerea mea penală, şi să continue dosarul penal împotriva escrocilor din Asociaţie (de ieri, 29.09.2015, dosarul e, pentru documentare, la Judecătoarea care a judecat plângerea mea împotriva clasării dosarului de către procurori, şi am aflat că va reveni la Registratură pe data de 07.10.2015, ceea ce pare un semn bun, zic eu, că va lua în considerare probele penale ultra-clarificatoare găsite de mine pentru acuzaţiile de Abuz + Neglijenţă în Serviciu, Inducerea în Eroare a Organelor Judiciare, plus încălcarea multor drepturi ale familiei mele, cu calomnii, violenţe verbale, chiar şi fizice din partea fostului şi actualei preşedinte). Sper să fie de bine acest termen de 8 zile pentru a studia mai în amănunt cele minim 8 pagini din plângerea mea contra ne-începerii urmăririi penale.
Acum, revenind la activitatea avocatului, am găsit câteva paragrafe de legi încălcate de acesta, din: Legea avocaților nr.51/1995, Statutul profesiei de avocat (Hotărârea nr. 64 din 2011), şi Codul Deontologic al avocaţilor.
* Din Legea nr.51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat *
Art. 2, alin. (2) Avocatul promovează şi apără drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale omului.
(5) În exercitarea dreptului de apărare avocatul are dreptul şi obligaţia de a stărui pentru realizarea liberului acces la justiţie, pentru un proces echitabil şi într-un termen rezonabil.
Art. 5, alin (8) Avocatul nu-şi poate exercita profesia, în același timp, în mai multe forme de exercitare a acesteia.
Art. 15. Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu: a) activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat; b) ocupațiile care lezează demnitatea şi independența profesiei de avocat sau bunele moravuri. NOTĂ: Cum are asigurată independența acest avocat (cel puţin faţă de mine, care am fost dat în judecată chiar de acesta), cu toate că e plătit lunar ca salariat şi de mine cu o cotă-parte - deci aş fi un fel de Angajator - acesta nu prea mă apără în procese, dimpotrivă ... la fel şi Preşedinta (pe ambii îi plătim din banii noştri, ca proprietari, s-o facă, nu să abuzeze de funcţii), care face totul să mă dea în judecată pe baza unor informaţii false, uşor dovedite chiar în Instanţă. Plătindu-l direct, dar tot din banii noştri, îl face dependent pe acest avocat de aceasta, încălcând art.15, b)
* ÎNDATORIRILE AVOCAŢILOR *
Art. 40 - Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredinţate, angajate sau din oficiu, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de părţile din proces... Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară.
Art. 42 - Avocatul e obligat să se asigure pentru răspunderea profesională, în condițiile stabilite prin statutul profesiei.
Art. 46 alin. (1) Avocatul nu poate asista sau reprezenta părţi cu interese contrare în aceeaşi cauză sau în cauze conexe şi nu poate pleda împotriva părţii care l-a consultat mai înainte în legătură cu aspectele litigioase concrete ale pricinii. NOTĂ: Prin 2013 l-am contactat prima dată pe acest avocat, aflând, ca membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei, că abia fusese angajat al nostru (cu un salariu de ... 1.000 lei/lună !). I-am expus cazul meu, cu dovezile strânse precum că facturile din iarna 2012-2013 fuseseră calculate ilegal, totul în vederea obţinerii măcar a unui sfat, deoarece se zicea că avea experienţă, mai ales că eram şi membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei, şi aveam acest drept. Dar, din start, a început să facă orice să nu vrea să discute aceată speţă, precum că ... este un caz special, că trebuie un avocat ... DAR EL CE PUTEA FI, UN EXTRA-TERESTRU ... nu era avocatul nostru, angajat să dea consultanță juridică, de 1.000 lei/lună ? Pentru ca apoi, după un an, să mă trezesc dat în judecată de acesta, împreună cu Preşedinta A.P. pentru acele facturi ilegale, cu toate că acesta fusese informat că până şi Consilierii Locali şi experţii din domeniul Termoficării au acuzat fosta conducere a Asociaţiei de abuzuri şi calcularea ilegală a acelor facturi aberante - vedeţi dovada vizualizând acest playlist de pe YouTube:
[ link extern ]
Nu vi se pare că acest avocat a încălcat art. 46, alin.1, pentru că „nu poate pleda împotriva părţii care l-a consultat mai înainte în legătură cu aspectele litigioase concrete ale pricinii” ? Zic şi eu ...
* Din „statutul profesiei de avocat (Hotărârea nr. 64 din 2011)” *
Art. 173, alin. (4) Avocatul nu trebuie în niciun moment să prezinte cu bună ştiinţă o informaţie falsă ori să inducă în eroare (Instanțele de Judecată).
RĂSPUNDEREA DISCIPLINARĂ. Art. 265, alin. (2) Fapta săvârşită de avocat prin care se încalcă dispoziţiile legii, ale statutului profesiei, hotărârile obligatorii ale organelor profesiei, ale consiliului baroului în care avocatul este înscris şi care este de natură să prejudicieze onoarea ori prestigiul profesiei sau al corpului de avocaţi, constituie abatere disciplinară şi se sancționează potrivit art. 89 din Lege.
Art. 279, alin. (1) Anchetarea abaterii disciplinare se va face cu celeritate. (5) În cursul cercetărilor, preşedintele U.N.B.R., decanul sau consilierul delegat va convoca în vederea ascultării persoana care a formulat plângerea, precum şi orice alte persoane ale căror declaraţii pot elucida cazul, va face verificări de înscrisuri şi va culege informaţii, prin mijloacele prevăzute de lege.
* Din Codul Deontologic al Avocaţilor din U.E. *
Art. 4.4. INFORMAŢII FALSE SAU SUSCEPTIBILE DE A INDUCE ÎN EROARE
Avocatul nu trebuie, în nici un moment, să furnizeze judecătorului, cu bună ştiinţă, o informaţie falsă ori vreo informaţie de natură să îl inducă pe acesta în eroare.
Citind aceste lucruri, eu zic că acest avocat al Asociaţiei nu trebuia să fie remunerat de proprietari şi prin contractul de Asistenţă Juridică, cu un salariu fix, care la început era de ... 1.000 lei/lună (cu toate că fusese „demis” de fostul Comitet Executiv pe 17.07.2014), dar şi prin Onorariul (legal) de avocat pentru procesele Asociaţiei. Am citit destul de bine textul Art.5, alin.8 şi Art. 15, a) şi b).
ATENŢIE ! Ceea ce am scris eu poate fi un caz izolat, nu generalizez că se întâmplă şi cu alţii. VREAU DOAR SĂ COMENTAȚI ASUPRA A CEEA CE AM SCRIS EU ÎN POSTAREA DIN ACEST TOPIC, CHIAR ACCEPT PĂRERI CONTRARE, DAR DOCUMENTATE, BAZATE PE LEGI.
Subiectul e chiar util şi interesant de dezbătut, şi sper ca avocaţii care vor scrie aici să nu ia apărarea acestui avocat al nostru, care e şi arogant, dar şi de o răutate ciudată ... până şi pe mine şi pe mama mea de 82 de ani a dat-o afară din cabinetul lui, doar pentru că venisem să-i arătăm dovezile prin care arătam că am fost facturaţi ilegal de şefii Asociaţiei ... deci, ca proprietari, venisem la cel care lua un venit de la noi, cel puţin să-i cerem o părere, doar era plătit pentru asta !
Halal avocat ... face de râs marea majoritate a avocaţilor, care ştiu meserie, nu fac gafe după gafe, cel puţin în procesul intentat de ei abuziv contra noastră ... poate au făcut-o la intimidare, aducând informaţii false ca motivare a trimiterii în judecată, poate cu scopul de a câştiga în mod fraudulos procesul, inducând în eroare Organele Judiciare, aducând ca martori (mincinoşi, se poate dovedi lejer) pe fostul fals preşedinte (Uzurpator de Funcţie, art. 300 N.C.P.) şi pe fosta contabilă (ambii deja acuzaţi penal chiar de către ... preşedinta actuală) pentru a o apăra pe actuala Preşedintă într-un dosar penal Preşedintă care-i dă avocatului lunar (din banii noştri) 800 de lei numai din Asistenţă Juridică (Onorariul pentru procese îl ia separat - ce „mână largă” are preşedinta, pe banii fraierilor) !
AŞTEPT PĂRERI ŞI DISCUŢII PE ACEASTĂ TEMĂ ... VREAU SĂ VĂD DACĂ POT FACE CEVA ÎMPOTRIVA ACESTUI AVOCAT „GAFEUR”.