avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul Asociaţiei - a încălcat sau nu legea, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul Asociaţiei - a încălcat sau nu legea, statutul sau codul deontologic al avocatului ?

Un avocat al unei Asociaţii de Proprietari reprezintă această Asociaţie în procesele acesteia şi ia un Onorariu (legal, dealtfel, dar plătit de proprietari, poate fără voia lor) pentru această activitate, dar acesta mai ia un venit de la aceiaşi proprietari printr-un contract de Consiliere Juridică (în 2013 avea 1.000 lei/lună ... acum are 800 lei/lună), încheiat aproape unilateral de Preşedinta Asociaţiei, fără a informa şi proprietarii. Precizez că e un fapt grav că această preşedintă, în 17.07.2014, n-a aplicat o Decizie a Comitetului Executiv, luate cu 5 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, pentru încetarea contractului de Consiliere Juridică a acestui avocat pentru că proprietarii nu vroiau să plătească pe cineva pentru a-i face atribuţiile preşedintei, care era obligată să ştie cât de cât să aplice legislaţia din domeniu, dar şi să facă un contract.
Pentru ce e nevoie de un venit (salariu) lunar fix pentru un avocat, odată ce-l ai plătit deja pentru a te reprezenta în procese ? Un sfat juridic se dă oare doar pe bani aşa de mulţi plătiţi lunar, „buzunărind” proprietarii care, teoretic l-ar fi angajat şi plătit, dar aceştia luând decizia ulterioară de a stopa costurile inutile, au făcut-o în van, pentru că Preşedinta a luat unilateral hotărârea de a nu aplica acea Decizie a Comitetului Executiv al A.P. şi de a-l plăti în continuare pe acest avocat, nesocotind dorinţa oamenilor ? Asta sună a Abuz în Funcţie contra intereselor persoanelor din partea Preşedintei, agravat de faptul că a nesocotit votul Comitetului Executiv, care a luat o Decizie consemnată în Registrul de Decizii al A.P.
Ulterior, în semn de protest, văzând că preşedinta îi sfidează, şi-au dat demisia 4 membri ai Comitetului Executiv, în prezenzt având doar doi, şi aceia sub 40 de ani, fără vreo experienţă sau legătură cu domeniul Asociaţiilor de Proprietari (unul e şofer de TIR, care pleacă în curse şi vine foarte rar la şedinte, celalaltă e o femeie casnică, aterizată şi ea forţat ca membră a Comitetului Executiv) - cu 2-3 membri ai Com. Ex. poţi conduce o Asociaţie de 460 de proprietari, ce locuiesc în 9 blocuri şi 28 de scări ?
Un fapt şi mai ciudat şi dubios în acelaşi timp – casnica, membra Comitetului Executiv votase pentru rezilierea contractului cu acel avocat (când s-a luat acea Decizie a Com. Ex.), pentru ca apoi, culmea tupeului, după ce şi-au dat demisia cei care deciseseră să nu mai plătim acest avocat, a hotărât, împreună cu preşedinta şi cu celălalt mebru, şoferul de TIR, să-l re-angajeze pe acest avocat care acum, culmea, ne dă în judecată nevinovaţi, pe noi, cei care-i asigurăm un venit dublu.
ACUM PUN ÎNTREBAREA - Cum se poate considera acest avocat angajat (ca şi Consilier Juridic, dar şi pentru a reprezenta Asociaţia în procese) - ca demis, sau încă angajat legal, după ce s-a aflat că se luase o Decizie de reziliere a contractului avocatului luată de Comitetul Executiv care e „organul suprem”, un fel de Parlament, şi nesocotită de actuala preşedintă ?
N-ar trebui să contestăm (să denunţăm) acest contract al avocatului, care pare şi în conflict de interese, cel puţin în cazul meu, care am două procese cu el, eu fiind proprietarul care-l plăteşte cu o cotă-parte din suma cerută pentru Întreţinere, dar tot eu fiind dat abuziv în judecată de către acesta, fără temei, chiar cu informaţii false, care urmăresc să facă A.P.71 să câştige procesul Civil intentat de ei în mod fraudulos (sunt minim două minciuni în Cererea de Chemare în Judecată, deja recunoscute chiar de ... avocat, în Instanţă !) ? Şi atunci de ce acest avocat mai continuă abuziv, fără temei legal, acest proces civil împotriva mea, mai ales că şi C.E.T.-ul a stornat cam 70% din facturile din Nov-Dec.2012 pe care le-am contestat, astfel, dându-mi dreptate, după aproape 3 ani de eforturi de a rezolva problema chiar şi în Instanţă.
Cum e posibil ca un angajat (aşa-l considerăm toţi pe avocatul Asociaţiei), plătit şi de mine, ca proprietar, să mă dea în judecată abuziv (minţind), ştiind că deja am fost păgubit prin incompetenţa unor foşti „şefi” ai Asociaţiei, şi că i-am demonstrat în zecile de Contestaţii, documentate din legislaţia acestui domeniu al Asociaţiilor, că sumele pe care le consideră restanţe sunt total ilegale, lucru dovedit abia acum, dar nu de către cei din Asociaţie, ci de cei de la ... C.E.T., care au luat decizia de a storna mare parte din sumă (au văzut că acest caz a fost relatat şi în presă), însă preşedinta pe care o apără acest avocat, a făcut orice să nu-mi storneze şi mie acele sume deja stornate, din Restanţă (din Bază), ci a făcut-o, în mod dubios şi ilegal, din ... Penalizări, care trebuiau să dispară odată cu stornarea ! Ori acest avocat a sfătuit pe Preşedintă, Contabilă şi Cenzoră să nu aplice hotărârea C.E.T.-ului să-mi storneze şi mie din Restanţe, acele facturi ilegal calculate în iarna 2012-2013 ? Deja ce se întâmplă e de domeniul penalului, şi de-asta am speranţe că doamna Judecător va judeca cu celeritate plângerea mea penală, şi să continue dosarul penal împotriva escrocilor din Asociaţie (de ieri, 29.09.2015, dosarul e, pentru documentare, la Judecătoarea care a judecat plângerea mea împotriva clasării dosarului de către procurori, şi am aflat că va reveni la Registratură pe data de 07.10.2015, ceea ce pare un semn bun, zic eu, că va lua în considerare probele penale ultra-clarificatoare găsite de mine pentru acuzaţiile de Abuz + Neglijenţă în Serviciu, Inducerea în Eroare a Organelor Judiciare, plus încălcarea multor drepturi ale familiei mele, cu calomnii, violenţe verbale, chiar şi fizice din partea fostului şi actualei preşedinte). Sper să fie de bine acest termen de 8 zile pentru a studia mai în amănunt cele minim 8 pagini din plângerea mea contra ne-începerii urmăririi penale.
Acum, revenind la activitatea avocatului, am găsit câteva paragrafe de legi încălcate de acesta, din: Legea avocaților nr.51/1995, Statutul profesiei de avocat (Hotărârea nr. 64 din 2011), şi Codul Deontologic al avocaţilor.
* Din Legea nr.51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat *
Art. 2, alin. (2) Avocatul promovează şi apără drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale omului.
(5) În exercitarea dreptului de apărare avocatul are dreptul şi obligaţia de a stărui pentru realizarea liberului acces la justiţie, pentru un proces echitabil şi într-un termen rezonabil.
Art. 5, alin (8) Avocatul nu-şi poate exercita profesia, în același timp, în mai multe forme de exercitare a acesteia.
Art. 15. Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu: a) activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat; b) ocupațiile care lezează demnitatea şi independența profesiei de avocat sau bunele moravuri. NOTĂ: Cum are asigurată independența acest avocat (cel puţin faţă de mine, care am fost dat în judecată chiar de acesta), cu toate că e plătit lunar ca salariat şi de mine cu o cotă-parte - deci aş fi un fel de Angajator - acesta nu prea mă apără în procese, dimpotrivă ... la fel şi Preşedinta (pe ambii îi plătim din banii noştri, ca proprietari, s-o facă, nu să abuzeze de funcţii), care face totul să mă dea în judecată pe baza unor informaţii false, uşor dovedite chiar în Instanţă. Plătindu-l direct, dar tot din banii noştri, îl face dependent pe acest avocat de aceasta, încălcând art.15, b)
* ÎNDATORIRILE AVOCAŢILOR *
Art. 40 - Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredinţate, angajate sau din oficiu, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de părţile din proces... Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară.
Art. 42 - Avocatul e obligat să se asigure pentru răspunderea profesională, în condițiile stabilite prin statutul profesiei.
Art. 46 alin. (1) Avocatul nu poate asista sau reprezenta părţi cu interese contrare în aceeaşi cauză sau în cauze conexe şi nu poate pleda împotriva părţii care l-a consultat mai înainte în legătură cu aspectele litigioase concrete ale pricinii. NOTĂ: Prin 2013 l-am contactat prima dată pe acest avocat, aflând, ca membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei, că abia fusese angajat al nostru (cu un salariu de ... 1.000 lei/lună !). I-am expus cazul meu, cu dovezile strânse precum că facturile din iarna 2012-2013 fuseseră calculate ilegal, totul în vederea obţinerii măcar a unui sfat, deoarece se zicea că avea experienţă, mai ales că eram şi membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei, şi aveam acest drept. Dar, din start, a început să facă orice să nu vrea să discute aceată speţă, precum că ... este un caz special, că trebuie un avocat ... DAR EL CE PUTEA FI, UN EXTRA-TERESTRU ... nu era avocatul nostru, angajat să dea consultanță juridică, de 1.000 lei/lună ? Pentru ca apoi, după un an, să mă trezesc dat în judecată de acesta, împreună cu Preşedinta A.P. pentru acele facturi ilegale, cu toate că acesta fusese informat că până şi Consilierii Locali şi experţii din domeniul Termoficării au acuzat fosta conducere a Asociaţiei de abuzuri şi calcularea ilegală a acelor facturi aberante - vedeţi dovada vizualizând acest playlist de pe YouTube: [ link extern ]
Nu vi se pare că acest avocat a încălcat art. 46, alin.1, pentru că „nu poate pleda împotriva părţii care l-a consultat mai înainte în legătură cu aspectele litigioase concrete ale pricinii” ? Zic şi eu ...
* Din „statutul profesiei de avocat (Hotărârea nr. 64 din 2011)” *
Art. 173, alin. (4) Avocatul nu trebuie în niciun moment să prezinte cu bună ştiinţă o informaţie falsă ori să inducă în eroare (Instanțele de Judecată).
RĂSPUNDEREA DISCIPLINARĂ. Art. 265, alin. (2) Fapta săvârşită de avocat prin care se încalcă dispoziţiile legii, ale statutului profesiei, hotărârile obligatorii ale organelor profesiei, ale consiliului baroului în care avocatul este înscris şi care este de natură să prejudicieze onoarea ori prestigiul profesiei sau al corpului de avocaţi, constituie abatere disciplinară şi se sancționează potrivit art. 89 din Lege.
Art. 279, alin. (1) Anchetarea abaterii disciplinare se va face cu celeritate. (5) În cursul cercetărilor, preşedintele U.N.B.R., decanul sau consilierul delegat va convoca în vederea ascultării persoana care a formulat plângerea, precum şi orice alte persoane ale căror declaraţii pot elucida cazul, va face verificări de înscrisuri şi va culege informaţii, prin mijloacele prevăzute de lege.
* Din Codul Deontologic al Avocaţilor din U.E. *
Art. 4.4. INFORMAŢII FALSE SAU SUSCEPTIBILE DE A INDUCE ÎN EROARE
Avocatul nu trebuie, în nici un moment, să furnizeze judecătorului, cu bună ştiinţă, o informaţie falsă ori vreo informaţie de natură să îl inducă pe acesta în eroare.
Citind aceste lucruri, eu zic că acest avocat al Asociaţiei nu trebuia să fie remunerat de proprietari şi prin contractul de Asistenţă Juridică, cu un salariu fix, care la început era de ... 1.000 lei/lună (cu toate că fusese „demis” de fostul Comitet Executiv pe 17.07.2014), dar şi prin Onorariul (legal) de avocat pentru procesele Asociaţiei. Am citit destul de bine textul Art.5, alin.8 şi Art. 15, a) şi b).
ATENŢIE ! Ceea ce am scris eu poate fi un caz izolat, nu generalizez că se întâmplă şi cu alţii. VREAU DOAR SĂ COMENTAȚI ASUPRA A CEEA CE AM SCRIS EU ÎN POSTAREA DIN ACEST TOPIC, CHIAR ACCEPT PĂRERI CONTRARE, DAR DOCUMENTATE, BAZATE PE LEGI.
Subiectul e chiar util şi interesant de dezbătut, şi sper ca avocaţii care vor scrie aici să nu ia apărarea acestui avocat al nostru, care e şi arogant, dar şi de o răutate ciudată ... până şi pe mine şi pe mama mea de 82 de ani a dat-o afară din cabinetul lui, doar pentru că venisem să-i arătăm dovezile prin care arătam că am fost facturaţi ilegal de şefii Asociaţiei ... deci, ca proprietari, venisem la cel care lua un venit de la noi, cel puţin să-i cerem o părere, doar era plătit pentru asta !
Halal avocat ... face de râs marea majoritate a avocaţilor, care ştiu meserie, nu fac gafe după gafe, cel puţin în procesul intentat de ei abuziv contra noastră ... poate au făcut-o la intimidare, aducând informaţii false ca motivare a trimiterii în judecată, poate cu scopul de a câştiga în mod fraudulos procesul, inducând în eroare Organele Judiciare, aducând ca martori (mincinoşi, se poate dovedi lejer) pe fostul fals preşedinte (Uzurpator de Funcţie, art. 300 N.C.P.) şi pe fosta contabilă (ambii deja acuzaţi penal chiar de către ... preşedinta actuală) pentru a o apăra pe actuala Preşedintă într-un dosar penal Preşedintă care-i dă avocatului lunar (din banii noştri) 800 de lei numai din Asistenţă Juridică (Onorariul pentru procese îl ia separat - ce „mână largă” are preşedinta, pe banii fraierilor) !
AŞTEPT PĂRERI ŞI DISCUŢII PE ACEASTĂ TEMĂ ... VREAU SĂ VĂD DACĂ POT FACE CEVA ÎMPOTRIVA ACESTUI AVOCAT „GAFEUR”.
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 13:57, 13 Octombrie 2015
1-Pentru raspuns la obiect este suficient sa prezentati date concise
Cu cat topicul este mai lung cu detalii nerelevante,este mai greu de parcurs
2-
dar tot eu fiind dat abuziv în judecată de către acesta, fără temei, chiar cu informaţii false, care urmăresc să facă A.P.71 să câştige procesul Civil intentat de ei în mod fraudulos

Dv precizati ca procesul v-a fost intentat de avocat in mod fraudulos
Dv detineti raporturi de obligativitate fata de avocat,sau acesta reprezinta inclusiv in instanta interesele asociatiei de proprietari ,pentru care lunar il retribuie cu indemnizatia mentionata de dv ?
3-Daca in instanta au fost aduse informatii false ,dv ca parte in proces nu ati avut argumente pertinente prin care sa demonstrati situatia reala ?
4-Daca apreciati ca detineti probe indubitabile ,puteti formula sesizare oficiala la baroul de avocati din care face parte avocatul in discutie
PENTRU ÎNCEPUT, MULŢUMESC "YNOCENTTA" PENTRU PARTICIPAREA LA APROAPE ORICE DISCUŢIE PE ACEST FORUM, CHIAR RESPECT PE CEI CARE RĂSPUND ÎNTREBĂRILOR FORUMIŞTILOR. Dar aştept şi de la alţii să participe activ la discuţii, mai ales pe acest topic, pentru că eu am pus nişte probleme poate mai rar întâlnite şi discutate, dar utile pentru activitatea oricui care au tangenţă cu problemele de natură Juridică.
Scuze că scriu aşa de mult în postările mele, dar vreau să fiu cât mai explicit, cu doveţi sau link-uri clarificatoare, să cuprind totul acolo, pentru a nu mai deschide alte topicuri. Oricum, problemele puse de mine sunt bune pentru oricine, pentru că se pot dezbate şi se pot aplica şi în alte "speţe".
Repet - CAZURILE MELE PARTICULARE EXPUSE PE ACEST FORUM NU SE POT GENERALIZA ÎN MOD OBLIGATORIU ŞI IMPLICIT, ŞI AŞTEPT CHIAR ŞI AVOCAŢI SĂ PARTICIPE LA ACESTE DISCUŢII, DAR SĂ NU FIE PĂRTINITORI, CI SĂ ADUCĂ ÎN DISCUŢIE ÎN SPECIAL CUTUME SAU ARTICOLE DE LEGI CARE SĂ CLARIFICE PROBLEMELE EXPUSE DE MINE, MAI TOATE INEDITE, DAR ŞI GRAVE ! Aceste probleme expuse de mine pot constitui obiect de studiu pentru toţi avocaţii - studenţi, stagiari sau cu experienţă în profesie – şi nu numai, pentru orice „justiţiabil” care ar avea de-a face cu acest gen de probleme şi despre oameni care fac totul din ambiţie şi răzbunare, dar nu sunt atenţi când dau pe cineva în judecată.
*** Acum să revin la subiect.
Pentru început, pentru a vă pune în temă cu problemele (penale) avute cu Asociaţia de Proprietari, unul din cazurile de Abuz şi Neglijenţă în Serviciu pentru care am făcut sesizări (am fost păgubiţi 5 proprietari din blocul nostru, cu nişte sume aberante pentru Căldura de la C.E.T.) către toţi cei care puteau face ceva în a rezolva această „speţă”, îl găsiţi aici: [ link extern ]
Credeţi că un avocat poate fi Independent lucrând într-o Asociaţie de Proprietari, ştiind că el ia un venit lunar (de la proprietari) de minim două ori, DIRECT DE LA PREŞEDINTĂ (unul din Onorariul lui de avocat pentru procese, pentru care nu comentăm, şi alt venit lunar fix din Contractul de Asistenţă Juridică, contract anulat pe 17.07.2014 prin Decizia Comitetului Executiv, dar nesocotită de Preşedintă), adică exact aceea care mă dă -abuziv şi fără vreun temei legal- în judecată în Civil, tocmai pe mine, cel deja păgubit de fosta conducere a A.P. (abia acum, după aproape 3 ani, cei de la C.E.T., poate cuprinşi de teama că vor fi şi ei acţionaţi în judecată, au stornat celor 5 proprietari înşelaţi, cam 60% din facturile reclamate de noi încă din Ian.2013 tuturor celor în măsură s-o facă), pentru "Pretenţii" ale unor sume care, cel puţin azi, datorită stornării de către C.E.T. a celebrelor facturi ilegale din Nov-Dec.2012, şi după finalizarea ulterioară a calculelor bazate pe legile din domeniu, ajung să-i facă chiar datori faţă de mine pe cei din A.P.71 care m-au dat în judecată bazându-se pe minim două informaţii total false, care se pot dovedi fără efort, strecurate în Cererea de Chemare în Judecată întocmită de acest avocat care se zice că ar trebui să fie profesionist, mai ales că e plătit -culmea- şi de mine, care ar trebui să fiu considerat ca şi angajatorul lui, dar el minte chiar şi în Instanţă - VEDEŢI ÎN ACEASTĂ POZĂ CELE MINIM DOUĂ MINCIUNI DIN CEREREA DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ A A.P.71 DIN IUNIE 2014, TOTAL FĂRĂ TEMEI LEGAL (am încercat să cer Excepţia de Nulitate Absolută sau Relativă a procesului în sine, ca abuziv, dar Judecătorul mi-a respins-o, cu toate că am probat minciunile care duc la costuri inutile, fără vreun temei, mai ales a acelei Expertize Contabile cerută pe ... 4 ani, în loc de maxim 3 luni din iarna 2012-2013 contestate de mine): [ link extern ]
Art. 4.4. INFORMAŢII FALSE SAU SUSCEPTIBILE DE A INDUCE ÎN EROARE
„Avocatul nu trebuie, în nici un moment, să furnizeze judecătorului, cu bună ştiinţă, o informaţie falsă ori vreo informaţie de natură să îl inducă pe acesta în eroare.”

Pentru aceste informaţii false puse chiar în Cererea de Chemare în Judecată, n-ar trebui reclamat acest avocat la Barou ?
Mai ales că nu văd unde e probitatea lui profesională, ne-studiind temeinic dosarul, să cheme măcar o dată şi pârâtul (pe mine) să vadă ce documente sau dovezi deţin, poate am ceva care poate schimba cursul procesului, să nu-l piardă cu brio sau să se facă de râs, pierzând alţi clienţi.
* ÎNDATORIRILE AVOCAŢILOR *
Art. 40 - „Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredințate, angajate sau din oficiu, să manifeste conştiinciozitate şi probitate profesională, să pledeze cu demnitate faţă de părţile din proces ... Nerespectarea imputabilă a acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară.”
Art. 42 - „Avocatul e obligat să se asigure pentru răspunderea profesională, în condițiile stabilite prin statutul profesiei.”

Ştiu, o să mi se replice faptul că în art. 4.4. scrie că „Avocatul nu trebuie, să furnizeze judecătorului, CU BUNĂ ŞTIINŢĂ, o informaţie falsă, etc. ...”
Voi arăta că se demontează scuza că avocatul nu putea furniza informaţii false CU BUNĂ ŞTIINŢĂ Judecătorului, aducând simplul argument prin care acest avocat putea, înainte de formularea Cererii de Chemare în Judecată, fără efort (dar cu minimă inteligență), să vadă dacă în Registrul de Corespondenţă al Asociaţiei fusese pe 25.01.2013 o Contestaţie (ne-făcută la termen, cum acuzase el), sau putea oricând să mă contacteze, să vadă dacă deţin vreo copie a Înscrisului reclamat ca inexistent.
MAI ALES CĂ, AŞA CUM AM SPUS, ACESTA LUCRA LA A.P.71 CA ŞI CONSILIER JURIDIC, UN FEL DE ANGAJAT PERMANENT AL ASOCIAŢIEI (plătit din banii noştri, cu un venit iniţial -în 2013- de ... 1.000 lei, acum, de 800 lei, luând şi Onorariul de avocat pentru procese) ŞI AR FI TREBUIT SĂ SE INFORMEZE SINGUR DACĂ POATE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ PE CINEVA NEVINOVAT ŞI DEJA PĂGUBIT, FĂRĂ A DEŢINE TOATE PROBELE CLARE, ELEMENTAR DOVEDITE ! Vedeţi aici celebra Contestaţie, care deja a dispărut fizic din Asociaţie, dar este înregistrată în registrele A.P.: [ link extern ]
Fiind plătit lunar (şi de către mine) cu un venit fix pentru ... Asistenţă Juridică, şi fiind permanent în legătură cu tot ce există în Asociaţie, nu are nicio scuză că e de vină clientul pe care-l apără în proces (preşedinta A.P.71), pentru că orice document, pentru orice firmă, se înregistrează într-un Registru de Corespondenţă şi acesta poate fi consultat de acest avocat al nostru, anterior procesului intentat nouă, pentru a avea probe elementare pe care şi un copil le-ar fi găsit. Chiar dacă ar fi dispărut fizic acel document incriminat, dar numărul de Înregistrare există, eventual copia Înscrisului poate exista la cel deja acuzat fără temei legal !
Nu, acest avocat a fost 100% sigur că eu nu am făcut nicio Contestaţie pentru acele sume facturate ilegal la Căldura de la C.E.T., astfel, fiind 100% sigur că m-a prins în off-side cu ceva decisiv, şi că astfel aş fi obligat să plătesc acele aberaţii de sume, chipurile recunoscându-le prin ne-depunerea Contestaţiei la termen.
O MARE EROARE FĂCUTĂ, SE ZICE, DE CĂTRE UN AVOCAT CU EXPERIENŢĂ - acele zeci de Contestaţii şi Petiţii depuse de mine şi soţia mea erau, logic, înregistrate în Registrul de Corespondenţă al A.P.71, iar PRIMA CONTESTAŢIE DUPĂ ACELE FACTURI ABERANTE LA CĂLDURĂ, CEA MAI IMPORTANTĂ, PUR ŞI SIMPLU DISPĂRUSE DIN SEDIUL ASOCIAŢIEI, ÎMPREUNĂ CU ALTE CÂTEVA !!! Cred că e un jaf total în această Asociaţie, dispar sau se sustrag pur şi simplu documente oficiale, înregistrate deja în Registrele Asociaţiei, aproape sigur pentru a induce în eroare Organele Judiciare, conform Art. 268 N.C.P., şi pentru a câştiga în mod fraudulos acest proces intentat abuziv familiei mele, aducând şi informaţii false în faţa Instanţei, ceea ce ne face să-i acuzăm şi de REPRESIUNE NEDREAPTĂ - Art. 283 N.C.P., pentru că nu poţi da în judecată pe cineva fără a avea ceva dovezi pentru susţinerea acuzaţiilor.
Deja am cerut pentru procesul penal intentat de mine, pe lângă Abuz şi Neglijenţă în Serviciu, Uzurparea Funcţiei, Delapidare, etc., şi fapta de Sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri (Art. 275 N.C.P.) - (1) „Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.”
Un asemenea avocat face de râs această profesie, onorabilă dealtfel, încălcând şi art.40 din „Legea nr.51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat” referitoare la faptul că acesta e obligat „să manifeste probitate profesională şi ... conştiinciozitate, să studieze temeinic cauzele ce i-au fost încredințate” ! Chiar aşa de multe erori grave să facă acest avocat, plătit cu sume enorm de mari şi de către mine, ca proprietar, dar care mă dă în judecată abuziv, tocmai pe mine, care sunt un fel de Angajator al său, şi care astfel mă discriminează şi-mi încalcă foarte multe drepturi ?
Nu înţeleg de ce nu renunţă la procesul acesta aberant, acum când se vor storna toate sumele cerute, şi mai ales că au cerut o Expertiză Contabilă extrem de costisitoare, pentru ... 4 ani, în loc de 2 luni, pentru care au fost aceste litigii ? Săraca Expertă Contabilă, având atât de muncă, n-a terminat Expertiza Contabilă la termen, şi ... a primit amendă judiciară de la Judecătorul cauzei ! Ăştia implică şi persoane nevinovate în acest proces dubios, şi am de gând să CER INSTANŢEI SĂ LI SE IMPUTE ACESTE CHELTUIELI NEJUSTIFICATE TUTUROR CELOR CARE NE-AU DAT ÎN JUDECATĂ ABUZIV, fără vreun temei legal sau contabil, plus Daune Morale şi Materiale pentru stresul provocat timp de aproape 3 ani, dar şi pentru calomniile şi discriminările la care am fost supuşi !
De-aceea acuz acest avocat că a încălcat statutul, codul deontologic şi legea avocaţilor prin faptele relatate de mine, dar CEL MAI GRAV E CĂ ACESTA CONTINUĂ CU ÎNDÂRJIRE PROCESUL CIVIL, cu toate că deja sumele cerute în proces ca „Pretenţii” ale Asociaţiei dispar subit, fiind iniţial stornate în August 2015 de către cei de la C.E.T. (lucru rar întâlnit ca un furnizor de Utilităţi să renunţe la nişte datorii, după aproape 3 ani), urmând ca ulterior să-i obligăm să aplice Legea 325/206 şi Legea 230/2007, pentru a împărţi facturile rămase de atunci, şi celor care aveau alte surse de Încălzire, cu o cotă-parte.
* Pentru a fi mai explicit, vă arăt mai jos Lista de Întreținere pentru August 2015, afişată pe 22.09.2015, unde se demonstrează abuzul Preşedintei şi a Cenzorei, care n-au stornat legal sumele deja stornate de către cei de la C.E.T., de 912 lei pentru facturile din Nov. şi Dec. 2012, dar, concomitent, cu toate că ştia că sumele erau calculate ilegal, a avut tupeul să ceară şi acel Privilegiul Imobiliar (Taxă Înscriere Cadastru = 103 lei) asupra unor sume deja stornate (de către C.E.T., dar şi implicit, obligatoriu, şi de către cei din Asociație). Vedeţi în poză, jos, cum scriu clar şefii A.P. care ne-au dat în judecată despre existenţa celor două decizii contabile care se bat cap în cap, fără temei legal, mai ales Privilegiul Imobiliar: [ link extern ]
E penibil să fi instituit Privilegiul Imobiliar când se știa că urmau să se storneze acele sume, deci, datoria aproape se stingea şi astfel cheltuiala de 103 lei e deja imputabilă președintei, nu cum a făcut ea, ne-a pus-o nouă la calcul, pe lista contabilă ! Aceasta era sigură că va câștiga procesul pentru acele datorii deja ... inexistente (dacă vom aplica şi Legea 325/2006 şi Legea 230/2007, pentru a calcula şi cota comună tuturor proprietarilor) şi a zis că ea fiind „stăpâna” Asociaţiei, crezând că are imunitate, să fie pregătită în caz de sechestru (Executare silită) al apartamentului meu, pentru noua datorie, de aproape 0 (ZERO) lei ! Alt abuz, chiar am făcut Cerere de Re-examinare şi Plângere pentru această acţiune luată în mod dubios, exact când nu mai există baza „pretenţiilor” reclamate de această preşedintă incompetentă !
Cred că sumele cerute ca datorii celor 5 proprietari păgubiţi îi vor scoate datori chiar pe „şefii” Asociaţiei care ne-au târât prin Tribunale, mai ales că le vom cere Daune Materiale şi Morale şi pentru faptul că de aproape 3 ani ne-au discriminat, calomniat, chiar ameninţat cu Executarea Silită (pentru o sumă de ... 1.400 lei, plus penalizările ilegal cerute ?).
CE ZICEŢI, AM DREPTATE ÎN LEGĂTURĂ CU FAPTUL CĂ AVOCATUL A ÎNCĂLCAT MAI MULTE OBLIGAŢII LEGALE ATRIBUITE ACESTUIA ?
Aştept discuţii pe această temă, chiar puteţi să mă combateţi doar dacă aduceţi argumente legale, pentru că într-un proces totul ar trebui să se judece pe baza legislaţiei în vigoare a României sau chiar a Uniunii Europene !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
zxc1, utilizator
tgeorgescu a scris:

Poate exista fals, uz de fals, mărturie mincinoasă, dare de mită, trafic de influenţă, etc. Însă avocatul nu poate induce instanţa în eroare, meseria lui e să-şi apere cat mai bine clientul, cu adevăruri, cu minciuni, cu sofisme, treaba lui, avocatul nu e vinovat dacă nu spune adevărul.

În primul rând cred că aţi citit faptul că acest avocat fusese "demis" de către Comitetul Executiv al Asociaţiei, aproape în unanimitate, pe 17.07.2014, dar Preşedinta a nesocotit acea Decizie, care trebuia să fie ca o lege pentru aceasta.
Deja acest avocat îl considerăm un intrus, pentru că proprietarii au hotărât prin Com. Ex. să elimine această cheltuială inutilă cu angajarea acestuia prin rezilierea contractului, ştiind că lua bani şi din Onorariul legal de reprezentare în procesele Asociaţiei noastre, deci având două venituri e absurd, mai ales că se pare că încalcă şi două articole din Legea avocaţilor !
Domnule Georgescu, ce-aţi scris acolo, luând apărarea avocaţilor, cu orice preţ, m-a uimit !
Dvs., prin ce aţi scris, consideraţi că avocaţii au o super-imunitate precum Parlamentarii ?
Vai de noi dacă vă permiteţi să spuneţi că "meseria lui e să-şi apere cat mai bine clientul, cu adevăruri, cu minciuni, cu sofisme, treaba lui, avocatul nu e vinovat dacă nu spune adevărul"
Cum vine asta, dacă un avocat spune numai minciuni într-un proces, "informaţii false" probate ulterior în cadrul aceluiaşi proces, chiar să fie considerat un Guru sau poate un alt Dumnezeu pe Pământ şi nu poate fi atins nici cu o floare ?
Aţi citit Legea avocaţilor nr.51 din 1995, dar şi Statutul şi Codul Deontologic al avocaţilor, unde sunt arătate şi obligaţiile unui avocat, şi sancţiunile ? Cum şi-ar justifica salariul dacă ar face multe greşeli enorme, ce profesionalism ar mai fi în meseria sa, onorabilă de altfel ?
Asta e situaţia, dacă face gafe aproape în cunoştinţă de cauză (am detaliat de ce, în postările mele), trebuie să fie cumva sancţionat, să apere pe viitor în mod realist şi deontologic un justiţiabil, nu să provoace daune morale şi materiale unui proprietar care s-a demonstrat deja că fusese păgubit de aceeaşi A.P. şi pe care acest avocat (plătit chiar de acel proprietar cu o Cotă-Parte !) îl târâşte prin Tribunale fără vreo bază legală, încălcându-i multe drepturi ! Pot afirma cu tărie că s-au încălcat multe drepturi constituţionale mai ales de către conducerile succesive "incompetente" ale asociaţiei, din 2009 până azi !
Ştiu că legea îl apără în multe cazuri, dar ... mai sunt şi cazuri speciale în care se poate demonstra cel puţin ne-profesionalismul lui, dacă nu cumva o complicitate cu reclamantul care-l plăteşte direct - vezi cazul de la această asociaţie profund "penală", şi asta o spun mulţi proprietari de-aici care vor anularea contractului cu acest avocat care e plătit degeaba, cu un venit dublu, stând acasă sau la birou, fără a studia documentele pentru a nu face erori Judiciare şi pentru a face dosare temeinice şi conform legilor !
¤¤¤ Dar dacă avem un caz în care avocatul nostru, care de doi ani lucrează şi are două venituri în cadrul Asociaţiei de Proprietari (are contract de Consiliere Juridică, cu salariul lunar de 800 - 1.000 lei, dar ia bani şi din Onorariul de Reprezentare în procesele Asociaţiei), astfel presupunându-se că deţine absolut toate informaţiile de acolo, inclusiv faptul că are dreptul de a consulta orice document sau registru din acea Asociaţie, pentru a-şi face meseria profesionist !
Nu cred că ar avea vreo scuză pentru fapta de Inducere în Eroare a Organelor Judiciare, deoarece a dat în judecată o familie deja păgubită de fosta conducere, dar, mai grav, printr-o Cerere de Chemare în Judecată bazată pe informaţii false ce au dus procesul pe piste greşite !
Vedeţi în această Cerere minim două informaţii mincinoase, care au dus şi la cheltuieli mari cu acest proces care nici nu trebuia intentat, mai ales că după aproape 3 ani, în August 2015, C.E.T.-ul a recunoscut eroarea şi a stornat facturile pe care se baza acest proces care se continuă şi în această situaţie în care obiectul pretenţiilor a dispărut subit: [ link extern ]
Aceste informaţii false au fost extrem de uşor de depistat şi verificat, pentru că acel avocat angajat ca şi colaborator la Asociaţia de Proprietari avea posibilitatea să vadă în Registre dacă şi când s-au depus Contestaţii în termen legal - asta au făcut-o chiar şi ceilalţi 4 proprietari care au avut aceste probleme cu facturile din iarna 2012-2013, deci ...
Acesta şi-a recunoscut vina în Instanţă precum că informaţia a fost falsă, dar a trecut cu uşurinţă şi el şi Judecătorul de caz peste această faptă posibil intenţionată.
Ce acţiune se poate întreprinde la următorul termen, pentru că deja am găsit în dosar chiar declaraţia a doi martori mincinoşi, care nici nu aveau ce să caute în această speţă pentru simplul motiv că ... au fost daţi în judecată chiar de Preşedinta Asociaţiei, consiliată de acest avocat (cei doi martori mincinoşi au fost chemaţi în ajutor de ... avocat, cu toate că acesta a redactat Plângerea Penală pentru mai multe fapte penale grave, mai ales Delapidare de ... 58.000 lei).
Eu zic că în acest caz, avocatul poate fi acuzat de complicitate cu Preşedinta Asociaţiei, pentru că se foloseşte de informaţii false, chiar şi de Martori Mincinoşi cărora, culmea, chiar el le-a redactat Plângerea Penală !!!
ASTA E CULMEA JUSTIŢIEI, N-AM CREZUT CĂ SE POATE ÎNTÂMPLA AŞA CEVA, MAI ALES CU UN AVOCAT, CARE TREBUIE SĂ DEA DOVADĂ DE PROFESIONALISM ŞI ECHIDISTANŢĂ !
Poate fi acuzat şi acesta de favorizare la Mărturie Mincinoasă, dacă a adus asemenea Martori ccare erau deja inculpaţi, şi care au decis astfel clasarea unui Dosar Penal în care făptuitoarea era chiar Preşedinta Asociaţiei care ne-a dat abuziv în judecată ?
Astfel, acest proces Civil intentat abuziv a fost influenţat serios de acest avocat care a încălcat mai multe legi, dar şi Statutul şi Codul Deontologic al avocaţilor !
În acest caz, mai puţin vinovată este reclamanta, care nu cunoaşte aproape deloc legile, de-aceea l-a şi angajat !
Avocatul se presupune că-şi ia toate măsurile să nu încalce legile nici cu 1% !
Doar el a consiliat-o juridic pe acea Preşedintă, şi tot el a redactat toate documentele care au legătură cu Justiţia, cu procesele penale sau civile !
Vreau să mă combată un avocat sau jurist, dar bazat pe legi, în mod realist, obiectiv, nu să se dea dovadă doar de apărarea cu orice preţ a acelui coleg de breaslă care, cu toate că e plătit de noi, proprietarii, ne dă în judecată cu aberaţii !
Nu luaţi totul în nume personal, pentru că e un caz particular, mai rar întâlnit, şi nu putem generaliza la alţi avocaţi !
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
zxc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar (ipotecă legală) abuziv făcut zxc1 zxc1 Se poate pune Privilegiu Imobiliar (mai exact, Intabularea Dreptului de Ipotecă Legală, de la Oficiul de Cadastru) pentru un proprietar datornic la ... (vezi toată discuția)
Ce păţesc preşedinţii care pierd procese penale ? zxc1 zxc1 Dacă un preşedinte de Asociaţie încă în funcţie pierde un proces cu un proprietar (sau mai mulţi), fiind acuzat de Abuzuri şi Neglijenţă în ... (vezi toată discuția)