Buna seara, va rog daca poate cineva sa-mi spuna aproximativ cheltuieliile unui divort amiabil, si durata acestuia locuiesc in strainatate fiind separati in fapt de mai bine de 15 ani, nu sunt copii minori.
Amandoi locuim in afara tarii in parti diferite , ce acte am nevoie sa-i cer sotului in vederea incheierii divortului?
Buna ziua.
daca divortul este de comun acord trebuie sa va prezentati personal, amandoi sotii la primarie sau la un notar , din tara, din raza ultimului domiciliu comun .
veti avea nevoie de certificatul de casatorie, in original .
Va multumesc, nu e posibil ca fim prezenti in tara, locuim in afara tarii doar eu as putea fii prezenta , ce date /acte am nevoie de la sot el neputand prezentandu-se si daca ma puteti informa aprox,o idee de costuriile respective.
Daca dvoastra va puteti prezenta atunci formulati cerere de chemare in judecata in instanta, iar pana la stabilirea primului termen de judecata solicitati sotului sa raspunda cererii prin intampinare, in care sa consemneze ca este de acord cu desfacerea casatoriei prin acord. Eventual se poate prezenta la Ambasada unde sa i se legalizeze o astfel de declaratie pe care sa o trimita la dosar.
Luati legatura cu avocat pt. a a va ajuta cu redactarea cererii, intampinarii sotului, care va poate asista/reprezenta in instanta.
Taxa de timbru pt. divort prin acord este de 200 lei + onorariul avocatului (despre care veti afla in momentul in care ii veti solicita consultatie juridica unui avocat).
Sau daca nu va intereseaza motivul desfacerii casatoriei, aveti posibilitatea sa solicitati desfacerea casatoriei din vina reclamantului (a dvoastra), fiind despartiti in fapt de mai mult de 2 ani. Taxa de timbru este 100 lei + onorariul avocatului.
Divort
MellaDorry
Buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,in cazul in care vreau sa divortez ,iar sotul nu este de acort ,care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac si ce costuri ... (vezi toată discuția)