avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea cererii de chemare în judecatã. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea cererii de chemare în judecatã. Implicații

Am deschis anul trecut in februarie un proces pentru recuperarea taxei auto. Acum vreau sa vand masina si nu doresc sa mai recuperez taxa.
Ce trebuie sa fac pentru a anula procesul?

Numar dosar 10646/3/2013

Mentionez ca nu am avut niciun termen pana acum. Zilele trecute mai exact pe 08.04.2014 am primit acasa de la Tribunalul Bucuresti sa platesc taxa de timbru de 39 lei. Alte detalii nu am despre dosar.

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: alcs_alx , utilizator 23:42, 22 Aprilie 2014
Este suficient sa nu trimiteti taxa de timbru solicitata si instanta va dispune anularea actiunii.
Daca instanta dispune anularea actiunii, eu trebuie as plates vreo taxa cand actiunea s-a anulat? Trebuie sa ma prezint la Instanta sa semnez anularea? Imi pot vine masina si sa stau linistit pentru ca anularea o face instanta fara sa mai intervin eu?
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
alcs_alx, utilizator
Nu trebuie să plătiți nicio taxă și nici nu trebuie să vă prezentați în instanță ca să semnați ceva. ”Anularea” nu poate fi semnată de dvs. pentru că este vorba, în fapt, despre o încheiere de ședință prin care instanța constată că nu v-ați îndeplinit obligația de a timbra cererea și, prin urmare, dispune anularea acesteia.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata noului timbru de mediu AlexandraMone AlexandraMone Buna ziua, Detin un autoturism achizitionat anul trecut. Am platit taxa de prima inmatriculare pentru el, si am dat statul in judecata. Momentan se judeca, ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare, plangere amenda pv rovinieta webberas webberas Buna ziua, Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut. Am deschis un dosar la judecatoria ... (vezi toată discuția)